Deze tien artikelen zijn dit jaar het meest gelezen

The Optimist 30 dec 2019 Gezondheid

Deze tien Daily artikelen zijn dit jaar het meest gelezen.

1. Over ashwagandha. Wondermiddel?
Ons best gelezen artikel dit jaar is onze daily over Ashwagandha. Adaptogenen zijn krachtige kruiden- en plantenmedicijnen waarvan is aangetoond dat deze de lichaamsfuncties ondersteunen en in balans brengen. Er bestaan verschillende soorten, maar slechts een aantal van de adaptogenen verwierf bekendheid in de kruidenwereld. De absolute superster daarbinnen is ashwagandha.

2. Bannen plastic in supermarkt stuwt verkoopcijfers
De verkoop van bepaalde groenten in de supermarkt is tot meer dan 300 procent gestegen, doordat het plastic op de groente- en fruitafdeling is verwijderd. Dat blijkt na verandering van het versvak in een Nieuw-Zeelandse supermarktketen.

3. 18-jarige lost probleem microplastic op
De achttienjarige Ierse Fionn Ferreira kan aansluiten in het rijtje wonderkinderen met een briljant ontwerp om het water te ontdoen van plastic.

4. Nieuwe behandeling laat oorsuizen verdwijnen
Uit onderzoek is gebleken dat er, naast de aandacht verleggen, een andere manier bestaat om oorsuizen aan te kunnen pakken.

5. Dagelijks dertig minuten wandelen: dit gebeurt er met je lichaam
Dagelijks dertig minuten wandelen heeft een positieve invloed op onze gezondheid. Maar wat gebeurt er nu precies met je lichaam wanneer je elke dag dertig minuten wandelt?

6. Zorg voor meer dopamine en voor meer geluk
Dopamine is een stof die onze hersenen aanmaken om ons te belonen en zorgt ervoor dat we ons beter voelen. Wanneer je lichaam niet genoeg dopamine aanmaakt, zul je je sneller depressief voelen en minder energie hebben. Dopamine is dus een erg belangrijke stof en draagt bij aan hoe gelukkig we ons voelen.

7. Beter horen zonder gehoorapparaat
Als je slecht hoort denk je waarschijnlijk dat een gehoorapparaat de juiste oplossing is. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het gehoor verbeteren kan ook door oefeningen te doen en aanpassingen in het voedingspatroon.

8. Stevia kan mogelijk helpen bij de Ziekte van Lyme
De ziekte van Lyme is moeilijk te genezen. Het is een bacteriële infectie en sommige patiënten genezen nooit. Vandaar dat er nog steeds wordt gezocht naar nieuwe manieren om de ziekte te beheersen. Onderzoek toont aan dat Stevia een geneesmiddel voor deze ziekte kan zijn.

9. 3 redenen om nu te gaan puzzelen!
Puzzelen blijkt veel positieve effecten te hebben op je geheugen, ontspanning en geluksgevoel.

10. Welke probiotica gaan slechte bacteriën te lijf?
De darm draagt in totaal zo’n 100 biljoen bacteriën. Probiotica zijn de goede bacteriestammen in de darmflora. Welke probiotica zijn bewezen effectief?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie