Podcasts

Beluister hieronder al onze podcast-afleveringen ‘Nieuws van The Optimist’. Ook te vinden op Spotify en Deezer.
En we wijzen je om te beginnen ook graag op een aantal ‘bevriende’ podcasts:

  • De TussenRuimte: Ron van Es neemt je mee langs 12 mensen die allemaal een bepaalde kijk hebben op deze tussenruimte, de plek waar we nu zijn. Hij stelt hen daarbij slechts twee vragen: wat moeten we loslaten en wat kunnen we ons verbeelden? Die twee vragen zijn noodzakelijk om beter te zien waar we niet meer naartoe kunnen of willen, en ook belangrijk om ons een samenleving te verbeelden waar we dan wél willen zijn.
  • Extra aflevering 13: Ron van Es in gesprek met Anneloes Smitsman over échte verandering, de kramp in de samenleving, over de boeren, over visie en leiderschap en hoe je stoelen in de kamer niet anders moet neerzetten (dat is geen verandering) maar op de stoelen van de ander kunt gaan zitten waardoor de kamer verandert.
  • Elise in MVO-land: MVO, duurzaamheid, circulair of nieuwe economie; menig ondernemer raakt verstrikt in dit doolhof. In deze podcast onderzoekt Elise hoe je hier als ondernemer succesvol uit komt. Voor & door ondernemers met duurzame ambities!
  • Klimaattherapie: Cecilia Adorée in gesprek met Leonie Stekelenburg over klimaatdreiging: van overspoeld naar verbonden klimaatactivisme.
  • Cadeautje verpakt in prikkeldraad: Moeilijke tijden zijn ook cadeautjes, hoe lastig ze ook zijn. Helaas zitten ze wel verpakt in prikkeldraad. In deze podcast wil Greet Vonk je inspireren en kennis aanreiken waardoor je een andere kijk krijgt op de ellende van jezelf of van iemand anders. Luister hier naar de aflevering waarin Brian de Mello van The Optimist wordt geïnterviewd.