Evenementen

AGENDA 2024

Hieronder vind je meer informatie over de volgende drie evenementen:

 • 4 augustus: Mens4ing – Huwelijk tussen wetenschap en spiritualiteit met George Remkes bestel tickets hier.
 • 1 september: Mens4ing – De geest schept het lichaam met Mies Kloos – bestel tickets hier.
 • 13 september: Gabor Maté: ‘Gaat Nederland voorbij de Mythe van Normaal?’ – bestel hier je livestream tickets.

MENS4ING: HUWELIJK TUSSEN WETENSCHAP EN SPIRITUALITEIT (4 AUGUSTUS)

Natuurkundige George Remkes brengt spiritualiteit en wetenschap samen. Hij is de eerste wetenschapper die de modellen van Newton, Einstein en de kwantummechanica heeft weten te verenigen. Dankzij zijn verlichtingservaringen die hem hielpen een synthese tussen fysica en spiritualiteit te vinden. Kwantumfysica stelt dat bijna alles uit ‘lege ruimte’ bestaat en alleen uiterlijke verschijnselen zoals energie en frequenties de werkelijkheid bepalen. Terwijl het universum door geest wordt aangestuurd. Daarom is het tijd geworden om af te stappen van het idee dat materie het fundamentele is. De mens is een geestelijk wezen en het systematisch negeren van de innerlijke impulsen is destructief voor ons zelf en daarmee voor de samenleving. In zijn lezing en workshop houdt hij een pleidooi om het meest wezenlijke van de mens vanuit een nieuw licht en in een nieuwe taal te herontdekken. Verrassend genoeg kan die nieuwe taal geleverd worden door oprechte wetenschap. Wetenschap in de zin van bewust ‘weten-scheppen’ vanuit ons ‘mens-zijn’. Alleen zo kan wetenschap dienstbaar zijn aan de mensheid. Hoog tijd dus voor een grote vernieuwing! www.georgeremkes.com.

Waar: EarthSmiles huis, Zuiderhavenweg 6, 4004 JJ Tiel
Wanneer: zondag 4 augustus 2024
Tijden: inloop 11:00 uur; aanvang 11:30 uur; einde 16:15
Kosten naar draagkracht; heeft u meer te besteden, koop dan s.v.p. een duurder ticket om dit initiatief te steunen:
Ticket  € 17 Budget, € 22 Flow, € 27 Abundance
Inclusief koffie/thee bij aankomst. Potluck brunch

Je kunt hier je ticket kopen.


MENS4ING: DE GEEST SCHEPT HET LICHAAM (1 SEPTEMBER)

Mies Kloos is gespecialiseerd in Germaanse Geneeskunde. Ze helpt je om mentale conflicten te ontdekken die tot ziekte zouden kunnen leiden. Want met de vijf biologische wetten van Ryke Geerd Hamer kunnen de meeste lichamelijke kwalen aan onverwerkte emoties worden toegeschreven. Volgens Kloos maakt angst ziek en dat verklaart waarom mensen met een positieve instelling een betere gezondheid hebben. De biologische natuurwetten nodigen je uit om je levenshouding te veranderen. Bewust. Een levenshouding, gebaseerd op vertrouwen. Kloos verenigt biologie en spiritualiteit.  Om de biologie te begrijpen zijn spirituele inzichten noodzakelijk. Ziekten leren je om je bewust te worden van mentale conflicten. Ze zijn vooral een proces van genezing. Bij een chronische aandoening ligt er negen van de tien keer een mentale oorzaak aan ten grondslag die kan worden verholpen. Ziekten zijn een boodschap voor bewustwording. Door met het natuurlijke proces mee te werken in plaats van het te bestrijden, kan een transformatie worden gerealiseerd die op  een wonderbaarlijke genezing lijkt. Na de lezing volgt een verdieping met  tijd voor vragen, ervaringsverhalen, interactie en uitwisseling. www.levensbewustzijn.nl.

Waar: EarthSmiles huis, Zuiderhavenweg 6, 4004 JJ Tiel
Wanneer: zondag 1 september 2024
Tijden: inloop 11:00 uur; aanvang 11:30 uur; einde 16:15
Kosten naar draagkracht; heeft u meer te besteden, koop dan s.v.p. een duurder ticket om dit initiatief te steunen:
Ticket  € 17 Budget, € 22 Flow, € 27 Abundance
Inclusief koffie/thee bij aankomst. Potluck brunch

Je kunt hier je ticket kopen.


LIVESTREAM GABOR MATÉ (13 SEPTEMBER)

Op vrijdag 13 september 2024 organiseren samenwerkende partijen, waaronder Optimist Media, een (uitverkochte!) dag voor genodigden met de wereldberoemde arts, trauma- en verslavingsdeskundige dr. Gabor Maté: ‘Een dag met Gabor Maté: gaat Nederland voorbij de Mythe van Normaal?’

Speciale livestream

Om de verhalen, inzichten en ideeën van Gabor Maté toegankelijk te maken voor alle andere geïnteresseerden, hebben we ervoor gezorgd dat zijn talks op de ochtend van 13 september te volgen zijn via een livestream.

 • 10:00-10.30 uur: Welkom en inleiding
 • 10:30-11.30 uur: Talk Gabor Maté: ‘The Origin and Roots of Trauma’
 • 11:50-12.50 uur: Talk Gabor Maté: ‘The Myth of Normal – The system of the world in relation to trauma’
 • 12:50-13.00 uur: Afsluiting en einde livestream

Wil je online meekijken en luisteren naar Dr. Gabor Maté? Dat kan door een livestreamticket te kopen voor € 24,95.

Je kunt hier je ticket kopen. De prijs van een ticket is inclusief btw en ticketkosten.

Voor de livestream is een maximum aantal kijkers van toepassing. De financiële bijdrage is nodig om alle kosten te dekken, niet om winst te maken. Dit programma is alleen live mee te beleven, er is helaas geen terugkijklink. In de bestelling kun je aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden na de livestream, en gratis en eenmalig de digitale editie van Optimist magazine (nov/dec) wilt ontvangen met daarin een verslag van 13 september.

Het symposium met Gabor Maté en zijn komst naar Nederland is een initiatief van Alles is Gezondheid, Stichting Emovere, Body Oriented Learning Academy, Uitgeverij Ankh Hermes, de Geboortenis, Antropia en Optimist Media.


ROUTE EN PARKEREN ANTROPIA

Antropia ligt direct naast het vernieuwde station Driebergen-Zeist, dus kom vooral met de trein of bus!                                                       

Bezoekers die met de auto reizen, kunnen terecht in de gloednieuwe, energie neutrale Q-Park P+R station Driebergen-Zeist.

Adres parkeergarage

Q-Park P+R Driebergen Zeist, Stationsweg 15B, 3972 KA Driebergen-Rijssenburg

Routebeschrijving

Je kunt navigeren naar Stationsweg 15B. (oud navigatiesysteem: Oude Stationsweg 13)

Vanuit Utrecht

 • Volg de A12 richting Arnhem en neem afslag 20 Driebergen/Zeist.
 • Onderaan de afrit linksaf richting Zeist.
 • Volg de borden P+R Driebergen-Zeist. Na ca. 1 kilometer linksaf slaan, vóór het viaduct.
 • De P+R garage ligt even verder aan je linkerhand.

Vanuit Arnhem

 • Volg de A12 richting Utrecht en neem afslag 20 Driebergen/Zeist.
 • Onderaan de afrit rechtsaf richting Zeist.
 • Volg de borden P+R Driebergen-Zeist. Na ca. 1 kilometer linksaf slaan, vóór het viaduct.
 • De P+R garage ligt even verder aan je linkerhand.

Vanuit Zeist

 • Je rijdt de Driebergseweg af en slaat na het station, direct ná het viaduct, rechtsaf.
 • De P+R garage ligt even verder aan je linkerhand.

Parkeergarage

Je rijdt de parkeergarage binnen en het kenteken wordt automatisch geregistreerd. Let op, bij het binnengaan van de parkeergarage ontvang je géén kaartje. Na afloop betaal je bij de slagboom met je betaalpas. Er geldt een maximum dagtarief van € 6,31 per auto. De P+R garage heeft beschikking over 10 elektrische oplaadpunten op de eerste verdieping.

Na het parkeren loop je de garage uit naar rechts het voetpad op en volg je de bordjes Antropia. (Je ziet rechts Landgoed De Reehorst al liggen.)

Leveranciersingang / minder validen

Ben je slecht ter been, dan kun je gebruik maken van één van onze 2 gehandicaptenparkeerplaatsen voor de deur. In dit geval gebruik je de leveranciersingang direct links naast de parkeergarage (ook Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13) en volg je de weg naar Antropia tot aan de hoofdingang.

Mocht je (onderweg) vragen hebben, dan kun je contact opnemen via: 0343 – 53 18 18.

Voorwaarden Kaartverkoop Optimist Media

 • Tickets zijn verkrijgbaar via onze website (www.optimistmagazine.nl / www.theoptimist.nl), waar een link staat naar het ticketsysteem van onze partner GO-Tickets. Betalen kan via iDEAL of per creditcard. In beginsel worden u direct na betaling de e-tickets per mail toegezonden. Mocht dat niet binnen twee dagen gebeurd zijn, stuurt u dan een e-mail naar info@go-tickets.nl. Tickets zijn op e-mailadres gesteld.
 • Betaling op factuur is mogelijk tegen een meerprijs van €10,00 administratiekosten. Facturen dienen binnen 14 dagen, maar in elk geval 24 uur voor aanvang van het evenement te worden voldaan om tijdig een digitaal toegangsbewijs te kunnen ontvangen.
 • Het is mogelijk om eenmaal gekochte kaarten tot 7 dagen voor het evenement (uiterste retourdatum) terug te geven. U ontvangt het aankoopbedrag retour, met inhouding van €10,00 voor administratiekosten.
 • Na de uiterste retourdatum is restitutie niet mogelijk. Het is wel toegestaan om bij verhindering een gekocht ticket over te dragen aan iemand anders. Deze persoon zal het toegangsbewijs meenemen naar het evenement om bij de ingang te tonen.
 • Het is niet toegestaan onze kaarten voor een hogere dan de door u betaalde prijs door te verkopen aan anderen. Wordt dit toch geconstateerd dan zal u de toegang tot onze evenementen voor de duur van twaalf maanden worden ontzegd.
 • In veel gevallen geldt bij de verkoop van zaken via internet een zogenaamde afkoelingsperiode waarin u van de koop kunt afzien. Die mogelijkheid bestaat wettelijk bij het kopen van toegangskaarten niet.
 • De prijzen op de toegangskaarten zijn altijd inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
 • Het ontvangen van een separaat digitaal betalingsbewijs (zgn. BTW-factuur) voor een betaald e-ticket is mogelijk en wordt automatisch beschkbaar gesteld na betaling. Indien er geen downloadlink zichtbaar is, kan een factuur worden opgevraagd via info@go-tickets.nl o.v.v. een complete tenaamstelling voor de factuur (i.e. naam van de bezoeker aan het evenement, de bedrijfsnaam en het adres). De factuur wordt per e-mail verstrekt door Optimist Media BV.