Over ons

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Onze missie

Als een onafhankelijk internationaal opinietijdschrift en online community staan wij voor vooruitgang, voortdurende mogelijkheden en de menselijke creativiteit. We weten dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Wij verkennen en omarmen kansen en perspectieven. In ons tijdschrift en op onze website presenteren wij de ideeën die de weg wijzen naar baanbrekende vernieuwing en de mensen die vooropgaan. Wij verbinden u met deze kansdenkers en -doeners in onze (online) evenementen en cursussen. We presenteren optimisme als een wijze van leven, omdat het uw geluk en uw gezondheid ondersteunt.

Een Optimist lidmaatschap bestaat uit: dagelijkse inspiratie via The Optimist Daily app & nieuwsbrief, 4 digitale edities, 4 printedities, 8 webinar/specials en toegang tot het online archief.

Duurzaamheid van The Optimist

Uitgeverij The Optimist BV heeft voor haar kantoor 100% van de CO2uitstoot (vijf ton per jaar) gecompenseerd door te investeren in projecten van Climate Neutral Group. Zo wordt de uitgestoten CO2 elders teruggebracht. Climate Neutral Group plaatst onder andere windmolens om (schone) elektriciteit te brengen in de afgelegen regio Karnataka in India, helpt fabrieken in Sri Lanka hun energie te halen uit hout van aangelegde, duurzaam beheerde plantages en bouwde een waterkrachtcentrale in de zeer afgelegen en onderontwikkelde regio Sichuan in China, waarbij de natuurlijke stroming van de rivier wordt gebruikt om schone energie op te wekken. Alle projecten stimuleren ook de ontwikkeling en werkgelegenheid van de regio’s.