Kerst vieren met een budget

The Optimist 21 dec 2017 Samenleving

December is een dure maand. Er wordt over het algemeen veel meer geld uitgegeven aan cadeautjes en eten. En de kans is groot dat je het liefst ook nog een nieuwe outfit koopt. Allemaal dingen die geld kosten en voor een geplunderde rekening kunnen zorgen aan het einde van de maand. Maar wist je dat je ook prima kerst kunt vieren met een laag budget?

Eerder schreven we al hoe je geld kunt besparen. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden in de supermarkt en bespaar op de vaste uitgaven door bijvoorbeeld korter te douchen en de verwarming iets lager te zetten. Maar je kunt meer doen.

Goedkoop shoppen en dankbaarheid

Wil je perse een nieuwe outfit shoppen? Dan kun je ook eens in een vintage winkeltje kijken. Hier vind je vaak de leukste en meest unieke items voor een leuk prijsje. Misschien kom je wel een foute kersttrui tegen, een leuk jurkje of een mooi colbert. Ga op pad en snuffel tussen al het leuks. Ook kun je natuurlijk nog in je eigen kast rondsnuffelen of misschien aan vrienden of familie vragen of je een keer een leuk kledingstuk kunt lenen. Vraag jezelf af of je eigenlijk echt wel iets nieuws nodig hebt. Waarschijnlijk kun je een prima feestelijke outfit samenstellen met wat je al in je kast hebt hangen. Wees dankbaar voor de items die je al hebt en de waarde hiervan zal in jouw ogen direct stijgen.

Koken met aanbiedingen

Ben jij degene die kookt? Houd dan goed de aanbiedingen in de gaten. Bedenk van te voren wat er op het menu komt en spit dan (online) alle folders door. Ook kun je natuurlijk prima een lekker kerstmaal bereiden aan de hand van de aanbiedingen. Vergeet niet dat je veel lekkers kunt bereiden met groenten en fruit. Dit haal je voor een prikke op de markt. Kruiden scoor je goedkoop in de toko. Wil je toch graag een stukje vlees of vis serveren? Ook dit haal je op de markt. Toch vinden wij het belangrijk dat mensen zich bewust worden van de luxe van vlees eten. Vlees is eigenlijk een heel duur product wat voor een prikkie in de schappen ligt. Helaas gaat dit ten kosten van het dier zelf. Misschien toch voor een heerlijk gevulde portobello en gegrilde groenten gaan dit jaar?

Wees creatief

Wil je perse een kerstcadeau geven of je huis versieren? Dan hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Maak bijvoorbeeld een leuk kerststukje met de leukste gratis items. Misschien heb je nog wel een kurk, lint en kerstballetjes. Met wat dennentakjes en andere leuke dingen die je in de natuur van de grond kunt rapen kom je al een heel eind. Ook kun je bijvoorbeeld zelf je kerstkaart maken en de kaarten zoveel mogelijk lopend of met de fiets bezorgen.

Wat zijn jouw tips voor een fijne kerst met een budget?

Ook in de Daily van vandaag:
Deze bacteriën zijn gunstig voor een gezond gewicht
Heel veel verse producten zonder bestrijdingsmiddelen, van één boerderij

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie