De beste gezondheidsartikelen uit het magazine

The Optimist 5 nov 2021 Gezondheid

Het is tijd om je gezondheid in alle vrijheid en vol optimisme te benaderen. Een selectie van de beste artikelen over gezondheid uit het tijdschrift lees je daarom de komende week gratis online.

De visie van Richard de Leth

Gezondheidsdeskundige Richard de Leth is bekend van het gezondheidsplatform OERsterk. Aan tafel bij de talkshow van Eva Jinek op 6 september jl. viel hij op bij een breder publiek. Net als zijn kijk op de coronamaatregelen. Hij zet vraagtekens bij het overheidsbeleid en weet een oplossing voor de huidige gezondheidscrisis. In The Optimist no. 201 werd een bewerking gepubliceerd van de video en blog die De Leth over dit onderwerp op zijn website plaatste.
Lees De blinde vlek in deze gezondheidscrisis.

Je bent je eigen medicijn

In het onlangs verschenen boek Je bent je eigen medicijn vertelt dokter Judith Kocken hoe je jezelf kunt helen. Kocken heeft meer dan dertig jaar ervaring in de geneeskunde en is als kinderarts gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen. In haar praktijk Kinderbuik&co behandelt ze kinderen met langdurige chronische klachten. In The Optimist no. 200 ging Jessie Eickhoff met de holistisch arts in gesprek over hoe we onze gezondheid op alle vlakken kunnen verbeteren.
Lees Een holistisch doktersrecept

Mannen, boost je testosteron

Hormonen beïnvloeden veel aspecten van ons lichaam. Bij mannen speelt testosteron hierbij de belangrijkste rol. In The Optimist no. 188 benadert acupuncturist en qigongleraar Graciano Cabrita da Palma dit hormoon vanuit het yin-yangprincipe. Hij stelt dat mannen het hormoon kunnen boosten, legt uit hoe ze een tekort aan testosteron herkennen en hun energie op een natuurlijke manier weer in balans brengen.
Lees Harmonieus testosteron

Geneeskracht op het bord

Kunnen we wat er op ons bord ligt altijd voeding noemen? Drs. Laurette van Slobbe stelt dat eten die titel pas verdient als het ons voedt, reinigt, beschermt en geneest. Volgens haar voldoet plantaardige en rauwe voeding aan al deze eisen. In The Optimist no. 197 vertelt ze over deze gezonde manier van eten.
Lees Een bord vol geneeskracht

Een week met Deepak Chopra

Spiritueel leider Deepak Chopra schreef samen met neurowetenschapper Rudolph Tanzi een aantal boeken over het lichaam en gezondheid. In 2019 kwam hun werk Het zelfhelend vermogen uit, een revolutionair plan om het immuunsysteem te versterken en gezond oud te worden. Voor dit boek ontwikkelden zij een zevendaags actieplan waarmee je op weg gaat naar een gezonder bestaan. In The Optimist no. 188 is Laura Boeters benieuwd naar dit plan en gaat ze gedurende een week de uitdaging aan.
Lees Een week helen met Chopra

Drink het rauw

In de supermarkt vind je doorgaans alleen gepasteuriseerde, gesteriliseerde of gehomogeniseerde melk. Toch kent de rauwe variant in de basis veel gezondheidsvoordelen. De Raw Milk Company kent de positieve werking al jaren en verwerkt rauwe melk onverhit tot gefermenteerde zuivel. In The Optimist 196 wordt de mede-eigenaresse van het bedrijf, Tonny Mulder, aan de tand gevoeld over de hygiëne en gezondheidsvoordelen van onbewerkte melk.
Lees De rauwe witte motor

Over ons gevecht tegen kanker

Eind vorig jaar maakte het boek Kankervrij van William Cortvriendt het nodige los. De arts stelt in zijn werk dat we veel kunnen doen om kanker te voorkomen én met onze leefstijl vaak in staat zijn om er iets tegen te doen wanneer we het krijgen. In The Optimist no. 195 worden zeven vragen gesteld aan de man die eerder al betoogde dat gezond honderd worden mogelijk is.
Lees Weg met kanker

De menstruatiecoach en hormoonspecialist vertelt

Hoewel de helft van de wereldbevolking direct te maken krijgt met de menstruatiecyclus, speelt het onderwerp geen grote rol in onze samenleving. Volgens holistisch menstruatiecoach, hormoonspecialist en doula Iris Verstappen komt het ons alleen maar ten goede als we de cyclus beter zouden begrijpen en inregelen. In The Optimist no. 197 spreekt Mathilde de Jeu haar over de menstruatiecyclus en wat meer kennis over dit onderwerp kan betekenen voor de gezondheid van vrouwen.
Lees De kracht van de cyclus

Levenskracht via bomen

Op zoek naar de wortels van het sjamanisme in Nederland, blijkt de boom als een rode draad door de geschiedenis te lopen. Sjamaan en schrijver Ilonka Heideveld vertelt in The Optimist no. 187 over de oeroude wijsheid van onze verbondenheid met de natuur en de levenskracht die bomen op ons kunnen overdragen.
Lees Op verhaal komen bij bomen

Mentaal krachtiger door misère

Er is vaak veel aandacht voor herstel of het verminderen van klachten, maar niet voor groei. En dat is niet slim. Juist tijdens moeilijke momenten in iemands leven zijn de ontwikkelingsmogelijkheden namelijk bijzonder groot. In The Optimist no. 189 vertellen Anja Jongkind en Greet Vonk over zogeheten PostTraumatische Groei en hoe misère je in staat stelt om te groeien en sterker uit de strijd te komen.
Lees Krachtiger dankzij doorleefde misère

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie