Gespreksavonden in Antropia

The Optimist 6 jan 2023 Gezondheid

Op donderdag 19 januari 2023 start een reeks gespreksavonden in cultuur- en congrescentrum Antropia. Deze worden onder de noemer ‘Dialoog Antropia’ mede georganiseerd door The Optimist met als doel: met in elkaar in gesprek blijven over actuele thema’s.

Epidemioloog Patricia Bruining

De gespreksavonden draaien telkens om een thema, waarbij wordt geput uit de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Organisator Brian de Mello van The Optimist: ‘Wat je ook mag vinden van de SDG’s, ze vormen een haakje om de gesprekken aan op te kunnen hangen. Soms zal een gesprek schuren, maar we zoeken altijd naar datgene wat ons verbindt in plaats van wat ons verdeelt.’ Het eerste thema dat op 19 januari wordt besproken is ‘gezondheid en welzijn’, SDG #3. Kinderarts-epidemioloog en universitair hoofddocent Patricia Bruining laat haar licht schijnen op de nabije toekomst en zal het onder meer hebben over onze paraatheid voor een volgende pandemie.

Gespreksleider: Jesper Feenstra

De gespreksavond wordt geleid door Jesper Feenstra, een jonge dertiger met een brede interesse. In het dagelijks leven is hij gids in ecologisch bewustzijn, ontwerper, adviseur en begeleider en betrokken bij MVO Nederland. Jesper is afgestudeerd als psycholoog en bedrijfskundige. Met een praktijkachtergrond in agro-ecologie en de duurzaamheidssector zet hij zich in om de relatie mens-natuur te herstellen. Iets wat volgens hem start bij het menselijke bewustzijn.

Bestel nu je toegangskaart

De volgende gespreksavonden staan gepland op 16 februari, waarbij voormalig psychiater Bram Bakker aanschuift, en op 16 maart. Dialoog Antropia start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). Er wordt een uur gepraat, waarbij het publiek ook vragen aan de deskundigen mag stellen. Vanaf 20:30 uur is het tijd om na te praten onder het genot van een drankje. De kosten voor deelname bedragen € 15,00 exclusief reserveringskosten, maar inclusief koffie/thee bij ontvangst en een drankje en borrelhapje na afloop.

Het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten kun je hier bestellen via onze partner Go-Tickets.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie