ThursDaily: gevoel doet ertoe

The Optimist 16 mei 2024 Gezondheid

Theater boekentour “Gevoel doet ertoe” van Stichting Emovere wordt voor de 10e en laatste keer uitgevoerd op 4 juni om 19.30 uur in Antropia in Driebergen.

Een inspirerende voorstelling over de zoektocht van echte mensen naar gezondheid, geluk en een pijn- en klachtenvrij leven. Een avond vol herkenning, ontroering en een inkijkje in de kracht die chronische stress, trauma en onderdrukte emoties kunnen hebben op gezondheid. Maar het gaat ook over hoop, over hoe een bredere blik op deze klachten meer mogelijkheden biedt voor herstel.

Stichting Emovere

Loop jij tegen langdurige lichamelijke pijn/klachten aan waar maar geen oplossing voor lijkt te zijn? Of ken je iemand in je buurt die hiermee worstelt? Of ben je zorg/hulpverlener en nieuwsgierig naar een andere benadering van dit soort klachten? Stichting Emovere houdt zich bezig met dit soort vragen en hoopt bewustwording te vergroten en kennis te verspreiden over hoe medisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten vaak tóch verholpen kunnen worden.

Zij stellen dat (onbewuste) verdrongen emoties aanhoudende lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. De verbinding tussen onze gedachten en bepaalde symptomen noemen we een psychosomatische relatie. Een term die voor velen nog onbekend is, of onderbelicht blijft tijdens behandelingen in het overgrote deel van onze gezondheidszorg.

Ervaringsdeskundigen

Op 4 juni zullen vier ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen met betrekking tot dit onderwerp. Elk vertellen ze hun verhaal, omlijst door muziek. Zo zal Bram Bakker vertellen over zijn boek Oud zeer; vroeger dat nog pijn doet. Huub ter Haar over Lijfkracht en de sleutel tot ontspanning, heling en ruimte. Saskia de Bruin over Weg van de pijn dat gaat over herstel van chronische pijn/klachten. En tot slot zal  Barbara Goote het een en ander vertellen over het herstel na een burn-out en het overwinnen van verslaving aan de hand van haar boek: Een burn-out is hard werken.

Wil je bij deze avond zijn? Koop dan hier een kaartje!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie