TuesDaily: de natuur als artiest

The Optimist 30 apr 2024 Natuur & Milieu

‘NATURE’ wordt een officiële streamingartiest die miljoenen inzamelt voor natuurbehoud

De geluiden van wind, regen en wilde dieren begeleiden al heel lang opnames van muzikale artiesten. Maar tot nu toe heeft de natuur daar niet echt van geprofiteerd. Via het nieuwe project Sounds Right is ‘NATURE’ zelf geregistreerd als streamingartiest op grote diensten als Spotify en Apple Music. Hierdoor kunnen de audio cameo’s van de aarde geld opbrengen voor natuurbeschermingsinitiatieven wereldwijd.

Fan van de natuur

Sounds Right werkt samen met artiesten om miljoenen muziekluisteraars aan te moedigen verdere acties te ondernemen om de natuur te beschermen en fan te worden van NATURE, van het opnemen van het ochtendkoor om biomonitoring te ondersteunen tot het creëren van grootschalige bewustwording en gedragsverandering. Er wordt verwacht dat het 600 miljoen mensen over de hele wereld zal betrekken en 40 miljoen dollar zal opbrengen voor natuurbehoud.

Niet eenmalig

Het project is een initiatief van het Museum voor de Verenigde Naties – UN Live, ontwikkeld en uitgevoerd in nauwe samenwerking met muzikanten, creatieven, natuurgeluidsopnemers en milieu-, campagne- en wereldwijde belangenorganisaties. Sounds Right is niet een eenmalig iets, maar het begin van een bredere stimulans voor de natuur, met ingebouwde heart beats, regelmatige releases van nummers en mogelijkheden om over de hele wereld met elkaar in gesprek te gaan over de waarde van de natuur.

Word een fan van NATURE. Luister hier naar de playlist op Spotify waarin NATURE te beluisteren is.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie