Zal dit verzwaringsdekbed er voor zorgen dat jij beter gaat slapen?

The Optimist 8 mrt 2018 Gezondheid

Slapen is van belang voor onze gezondheid, onze productiviteit en ons geluk. Een goede nachtrust is daarom belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit verzwaringsdekbed biedt mogelijk uitkomst.

We hebben het niet over zomaar een dekbed, maar over een verzwaringsdekbed. Het verzwaringsdekbed is de nieuwste technologie die kan helpen bij een betere nachtrust. Dit dekbed wordt al langere tijd gebruikt bij therapie voor kinderen met autisme. Sinds kort is dit dekbed ook een echte hype onder mensen met slaapproblemen. Het dekbed is zoals de naam al zegt zwaarder dan een normaal dekbed.

Een veilig gevoel

De zwaarte van het verzwaringsdekbed is bedoeld om een bepaalde druk uit te oefenen over het gehele lichaam en hierbij verschillende drukpunten in het lichaam aan te raken. Deze drukpunten blijken uit onderzoek te helpen bij het verlichten van stress en angst. Het dekbed simuleert als het ware het gevoel om geknuffeld of vastgehouden te worden. Het zorgt hiermee voor een veilig gevoel.

Origineel werd het verzwaringsdeken, gebruikt om mensen met gedragsproblemen, ontspanningsproblemen, depressie en dementie te helpen ontspannen. Echter blijkt dathet dekbed  nu ook een echte trend is geworden onder mensen die last hebben van slaapproblemen..

Do it yourself

Bij het aanschaffen van een verzwaringsdekbed moet er rekening worden gehouden met het gewicht en het materiaal. Zo kunnen bepaalde type dekbedden voor meer druk zorgen, andere sluiten zich extra goed aan op het lichaam en er zijn zelfs speciale baby uitvoeringen. Wanneer je voortaan ook wilt slapen met een verzwaringsdeken, dan is het bij volwassenen aanbevolen om een gewicht te gebruiken van rond de tien procent van het eigen lichaamsgewicht.

De prijs van het verzwaarde deken is iets waar veel mensen van schrikken. Een andere optie is dan ook om zelf een deken te maken en die te verzwaren met bijvoorbeeld: zand, linzen, pitten of andere droge materialen. Het maken van een eigen deken kan goed uitpakken, hiervoor is het echter wel belangrijk om rekening te houden met de gebruikte materialen. De materialen moeten niet kunnen bederven, niet te warm zijn of voor andere soortgelijke problemen zorgen.

Zou jij voor een verzwaringsdekbed kiezen?

Lees ook in de Daily:
> Europa trekt aan de bel om dierproeven
Welke taal ga jij vannacht leren?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Zal dit verzwaringsdekbed er voor zorgen dat jij beter gaat slapen?”

Geef een reactie