Welke taal ga jij vannacht leren?

The Optimist 8 mrt 2018 Samenleving

Heb je altijd al een nieuwe taal willen leren, maar kom je hier niet aan toe? Niet getreurd, je kunt namelijk prima een nieuwe taal leren terwijl je slaapt.

Onlangs schreven we al dat je nooit te oud bent om te leren. Dit bewees de 80-jarige Spanjaard Miguel Castillo, die als uitwisselingsstudent naar Italië ging om hier moderne geschiedenis te leren. Ook een taal kun je prima leren, of je nu jong of oud bent. En zélfs als je het druk hebt.

Leren in je slaap

Is geen tijd hebben bij jou het excuus waardoor je het uitstelt om een nieuwe taal te leren? Dan is dit nu verleden tijd. Zwitserse psychologen hebben namelijk ontdekt dat het luisteren naar een andere taal in onze slaap kan helpen bij het leren van deze taal. De woordjes die we namelijk in onze slaap horen, zitten binnen no time in ons geheugen. Maar natuurlijk komt dit niet uit het niets.

Wakker blijven of slapen?

De Zwitserse psychologen vroegen voor het onderzoek aan zestig Duitse studenten om ’s avonds, rond 22:00 uur, Nederlandse woorden te leren. De ene helft van de onderzoekspopulatie mocht hierna slapen. Tijdens de slaap werden de woorden die zij ervoor hadden geleerd langzaam gesproken afgespeeld naast het bed, echter was dit wel buiten de periodes van de REM-slaap. Om 2:00 uur ’s nachts werd de groep wakker gemaakt. Het andere deel van de onderzoekspopulatie moest wakker blijven en kreeg dezelfde opnames te horen. Vervolgens bleek dat de groep die mocht slapen zich de woorden beter kon herinneren in vergelijking met de groep die wakker bleef. Daarnaast kon de eerste groep de woorden makkelijker vertalen.

Informatie verwerken

Tijdens het slapen treden specifieke hersengolven op die de hersenen helpen om nieuwe informatie te verwerken. Helaas is het niet zo dat als we gaan slapen met een Chinese cursus je de volgende dag vloeiend Chinees kunt spreken, je moet er wel eerst iets voor doen. Dus pak er een woordenlijst bij en stap na het leren je bed in om de opgedane kennis te verwerken.

Welke taal leer jij vannacht?

Lees ook in de Daily:
> Zal dit verzwaringsdekbed er voor zorgen dat jij beter gaat slapen?
Europa trekt aan de bel om dierproeven

Bron: HP de tijd
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie