Wees deze dag dankbaar voor al het moois en goeds in je leven

The Optimist 23 nov 2017 Samenleving

Vandaag, 23 november, is het Thanksgiving Day, ook wel dankzeggingsdag genoemd. In de Verenigde Staten en Canada is dit een nationale feestdag. Maar wij als optimisten zijn van mening dat ook wij in Nederland wel wat vaker dankbaar mogen zijn voor wat wij allemaal hebben.

In de Verenigde Staten en Canada wordt tijdens Thanksgiving Day dank gezegd voor de oogst en de mooie, goede dingen in het leven. Vaak wordt deze dag gevierd met de hele familie. Grote afstanden worden afgelegd om bij elkaar te zijn.

Thanksgiving Day

Voor veel mensen speelt eten een belangrijke rol tijdens Thanksgiving Day. Net zoals hier vaak flink wordt uitgepakt tijdens kerst. Er wordt uitgebreid gekookt en de kalkoen met aardappelpuree en veenbessen staan vaak op het menu. Evenals de taart gemaakt van pecannoten of pompoen. In Nederland wordt Thanksgiving over het algemeen niet gevierd. Maar natuurlijk kunnen we vandaag, tijdens Thanksgiving, wel extra stil staan bij de dingen waarvoor we dankbaar zijn.

Wees dankbaar

Bedenk je daarom vandaag waarvoor jij allemaal dankbaar in het leven bent. Dit kunnen grote dingen zijn, maar ook de kleine dingen zijn heel belangrijk. Leer om je meer bewust te worden van deze mooie dingen, niet alleen vandaag, maar eigenlijk elke dag. Als je je dankbaar opstelt zul je merken dat je vanzelf meer krijgt waar je dankbaar voor kunt zijn. Je trekt met dankbaarheid als het ware het geluk aan. Vandaag is dan ook een mooie dag om hiermee te beginnen en dankbaar in het leven te staan.

Iets voor een ander betekenen

Daarnaast is dit ook een mooie gelegenheid om iets voor een ander te betekenen. Verricht een goede daad. Help bijvoorbeeld iemand met oversteken, geef iemand die je ziet een gemeend complimentje, verras een dierbare of help je collega die het zo druk heeft. Zij zullen je hier dankbaar voor zijn en het is mooi om dit aan elkaar door te geven.

Waar ben jij dankbaar voor?

Ook in de Daily van vandaag:
Op deze manier worden huishoudens snel energieneutraal
Zo moet je jezelf gaan zien om succesvol te stoppen met roken

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Wees deze dag dankbaar voor al het moois en goeds in je leven”

  1. Ik ben dankbaar voor mijn overstap dit jaar naar mijn nieuwe werkomgeving bij Bureau Invra!
    Werk waar ik trots op ben en wat niet aanvoelt als “werk” .. werk waarmee echt een verschil wordt gemaakt .. werk dat ervoor zorgt dat anderen kunnen en mogen groeien!

    Groeien in hun eigenwaarde, groeien in hun eigen ontwikkeling, stappen kunnen maken die eerder niet als mogelijk werden gezien. Mijn werkgever ontwikkelt producten en diensten die erop gericht zijn om mensen in hun kracht te brengen. Hier draag ik graag mijn “steentje” aan bij! Groet, Renate Lissenberg

Geef een reactie