Rico Verhoeven geeft rake klappen in The Optimist #201

The Optimist 22 okt 2021 Zingeving

Terwijl Rico Verhoeven zijn rake klappen oefent voor de wedstrijd, tikte The Optimist een nieuw jasje op de kop. Vanaf vandaag krijg je online alvast een voorproefje van deze nieuwe editie.

Na het extra dikke 200ste nummer van The Optimist, is het tijd voor de start van een nieuwe reeks. Editie 201 is als een herboren nummer 1. Een frisse opmaak, eigentijdse rubrieken en een (nog meer) betrokken toonzetting.

Over gulle gevers…

De geefkracht van mensen is hartverwarmend, maar hoe maken we met onze donatie het verschil? Dit nummer staat in het teken van altruïsme. Waarom geeft de een meer dan de ander, en in hoeverre is dat belangrijk?
In de coverstory onthult Rico Verhoeven zijn zachte kant. Tijdens de coronacrisis zette de kickbokskoning zich in voor anderen, waardoor hij ook buiten de ring impact maakt.

…en nog veel meer positiviteit!

Buiten het thema stuitten we op een nieuwe zakelijke renaissance. Zo vertelt Gijsbrecht Koren hoe je als ondernemer de missie van je bedrijf leidend laat zijn; komt Boukje Keijzer met een oplossing voor de regeldruk in de publieke sector; stelt Han Ribberink de mens weer centraal in organisaties en legt Marcel Tjepkema uit waarom het vooral in deze tijd noodzakelijk is om met je werk (én leven) het ritme van de seizoenen te volgen.

Verder houdt filosoof en columnist Govert Derix een pleidooi voor poëtische politiek, delen we opbouwend-kritisch geluid van gezondheidscoach Richard de Leth met betrekking tot het coronavraagstuk en wordt het steeds meer mensen duidelijk dat onze vrijheid gepaard gaat met verantwoordelijkheid.

Lees online

Vanaf vandaag kunnen abonnees alle artikelen uit de nieuwste The Optimist online lezen. Daarnaast ontvangen ze een papieren versie in de brievenbus. Als niet-abonnee koop je artikelen per stuk, word je lid of koop je het nieuwe magazine in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie