PurposeDay bruist morgen vol energie

The Optimist 16 nov 2017 Samenleving

Er is een groeiende aandacht voor bedrijven die vanuit zingeving hun producten en diensten aanbieden. Daarom organiseert De Droomfabriek morgen voor de tweede keer op rij PurposeDay, hét evenement met als doel te inspireren, te verbinden en te versnellen.

De animo voor deze bijeenkomst is groot. Initiatiefnemer Ralph Zebregs van De Droomfabriek bevestigt: ‘Het is de hoogste tijd dat organisaties hun bakens verzetten en behalve de beste van de wereld te willen zijn, ook het beste voor de wereld willen doen.’

Het thema dit jaar is: Start Now. Een keur aan bedrijven, van startup tot multinational, deelt hun kennis en inzichten om te transformeren in de goede richting. Organisaties zoals Triodosbank en Unilever presenteren hun kijk op het realiseren van hun purpose.

De finaleronde

Tevens vindt morgen de uitreiking van de PurposeAward 2017 plaats. Er zijn tien bedrijven in de eerste ronde genomineerd. Hiervan heeft de jury er drie geselecteerd die door gaan naar de finaleronde. Dat zijn:

– CRDL – Dennis Schuivens laat de CRDL (spreek uit: cradle) zien, een interactief zorginstrument dat aanraking tussen  mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie.

– Binthout – Karst Klein redt met zijn Social Enterprise Binthout Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt prachtige designproducten van het hout. Handgemaakt en geproduceerd in Nederland, omdat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt.

– Closing the loop – Het bedrijf van Joost de Kluijver geeft mobile telefoons een circulair leven. Hij verzamelt miljoenen afgedankte mobieltjes en zorgt voor de recycling ervan.

Het evenement wordt gehouden op vrijdag 17 november van 9:00-18:00 uur in B. Amsterdam, Johan Huizingalaan 400 te Amsterdam. Er zijn nog enkele toegangskaarten verkrijgbaar voor geïnteresseerde ondernemers, werkgevers en werknemers die op zoek zijn naar een purpose voor hun bedrijf.

Meer informatie: www.purposeday.nl

Ook in de Daily van vandaag:
Een langere levensduur door lichaamsbeweging
Bloos jij? Ga dan nu de uitdaging aan

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “PurposeDay bruist morgen vol energie”

Geef een reactie