Nederlandse moeders bedenken duurzaam alternatief voor kledingbranche

The Optimist 15 jan 2018 Natuur & Milieu

Je kent het misschien wel als je (klein)kinderen hebt. Ze groeien als kool en voor je het weet moet je weer nieuwe kleertjes kopen. Op deze manier blijf je kopen en kun je uiteindelijk misschien zelfs wel een winkel beginnen met de kleertjes die niet meer passen. Misschien bewaar je het, doneer je het of geef je het aan een ander. Maar elke keer nieuwe kleertjes kopen wordt toch wel wat duur. Gelukkig is dit nu verleden tijd.

De moeders Puck en Emma liepen ook tegen dit probleem aan en bedachten hoe het anders kon. Dankzij deze twee vrouwen is het vanaf nu mogelijk om een kledingabonnement te nemen dat meegroeit met je (klein)kind. Zij waren van mening dat het allemaal wel wat duurzamer, goedkoper en makkelijker kan en zetten Hulaahoop op.

Outfits lenen

Voor dit abonnement betaal je een maandelijks bedrag. Vervolgens kun je kleding lenen in de juiste maat. Past de outfit niet meer? Dan kan de outfit weer ingewisseld worden voor een outfit in een grotere maat. Elke outfit bestaat uit een romper, broek of rok en trui of vest. Zo’n outfit kost per maand €17,50. Je kunt zelf helemaal bepalen hoeveel outfits je wilt lenen. Dit is niet alleen leuk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Hulaahoop kiest niet voor zomaar kleding die zij uitlenen, zij kiezen voor duurzame merken. Zo lenen zij merken als Icecream, Tapete en Bandits uit.

Duurzaam en maatschappelijk

De outfits kunnen vaak drie tot vijf keer worden uitgeleend. Is het kledingstuk beschadigd? Dan wordt gekeken of het kledingstuk nog gerepareerd kan worden, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. De reparaties worden uitgevoerd door GildeLab, een naaiatelier waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. En is het kledingstuk echt versleten? Dan kunnen er weer slabbetjes van de stof gemaakt worden, zo krijgt alle kleding nog een laatste leven.

Ook in de Daily van vandaag:
Deze supermarktketen maakt kinderen bewuster
Met deze 3 tips vind jij je droombaan

Bron: Voor de wereld van morgen
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Nederlandse moeders bedenken duurzaam alternatief voor kledingbranche”

  1. Ik heb geen kinderen, maar vind het niettemin toch een prachtig initiatief. Ik wens ze er veel succes mee!

Geef een reactie