Met deze oefeningen blijf je fit op het werk

The Optimist 4 dec 2017 Gezondheid

Je kent het misschien wel: je bent aan het werk, blijft lang in dezelfde houding zitten en gaat aan het einde van de dag met pijnlijke schouders naar huis. Een micropauze is dan een aanrader. Maar wist je dat je in deze micropauze ook wat oefeningen kunt doen: deskercize.

Het is niet goed om de hele dag door te werken zonder pauze. Er wordt zelfs aangeraden om elk half uur twee minuutjes pauze te nemen of elk uur vijf minuten, zonder computerscherm of telefoon. Even een kopje koffie halen of een bezoekje aan het toilet mag dus wel. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat oefeningen te doen.

Gooi alles lekker los

Het kan soms heel fijn zijn om even alles lekker los te schudden. Begin met je handen en ga over op je armen. Draai bijvoorbeeld rondjes, eerst de ene kant op en vervolgens de andere kant op. Maak deze rondjes steeds groter. Ook kun je je voeten ronddraaien en hierna uitschudden.

Rekken en strekken

Rek- en strekoefeningen kunnen ook prima. Ga bijvoorbeeld achter je stoel staan, houd de stoelleuning vast, ga op je tenen staan en zak weer terug. Herhaal dit. Ook kun je even je nek en rug wat losser maken door oefeningen te doen. Kijk bijvoorbeeld naar links en hou dit vast. Doe vervolgens hetzelfde met rechts, onder en boven. Vergeet ook niet om even de schouders naar voren en achter te bewegen.

Doe oefeningen voor je benen

Ook kun je kiezen voor wat oefeningen voor de benen. Kies bijvoorbeeld voor een squat. Deze oefening  kun je ook prima doen met een stoel, door hier bijna op te gaan zitten en dan weer overeind te komen. Of kies er voor om te muurzitten. Ook kun je natuurlijk de benen rekken en strekken.

Bovenstaande oefeningen zijn slechts een paar deskercize-oefeningen. Er zijn nog veel meer oefeningen die je op je werk kunt doen. Kijk bijvoorbeeld eens op YouTube voor nog meer leuke ideeën.

Ook in de Daily van vandaag:
De helende werking van acupunctuur
Deze partijen zetten zich in voor de biodiversiteit in Nederland

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie