Met behulp van deze 5 tips kun je je relatie verbeteren

The Optimist 15 dec 2017 Samenleving

Geen enkele relatie is helemaal perfect en zoals een relatie vaak in een film of serie wordt weerspiegeld, zo is de realiteit vaak niet. Misschien zit je in het begin op een roze wolk, die dan langzaam verdwijnt. Maar dit is heel normaal. Toch zijn er een paar manieren om aan je relatie te werken.

Accepteer elkaar

In het begin ken je elkaar nog niet zo goed, maar naarmate de tijd vordert leer je elkaar steeds beter kennen. Ook de minder leuke dingen van elkaar. Maar wanneer je van elkaar houdt en om elkaar geeft, maken deze dingen niet uit. Accepteer je partner daarom voor wie hij of zij is.

Maak afspraken

Zijn er dingen waar je je aan ergert? Dan kan het handig zijn om afspraken te maken. Laat je partner bijvoorbeeld zijn sokken overal slingeren of ben jij degene die de vaat altijd moet doen en wil je dit liever anders zien? Praat hier dan samen over en maak afspraken. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat het daarna ineens wel op jouw manier gebeurt, maar misschien is er een tussenweg. En een vriendelijke herinnering kan soms ook helpen.

Communiceer

Wat er ook gebeurt: blijf met elkaar communiceren. Dit betekent niet alleen dat jij aan het woord bent, maar dat ook de ander aan het woord mag zijn en jij naar je partner luistert. Luister echt naar wat je partner te zeggen heeft. Probeer ook op een normale toon tegen elkaar te praten en niet de stem te verheffen. Laat elkaar uitspreken en laat de ander in zijn waarde. Soms is het goed om alles even te laten bezinken in het heetst van de strijd.

Wees attent

Spontaan een klein cadeautje of een briefje kan iemand vaak erg waarderen. Jij zou het leuk vinden en een ander waarschijnlijk ook. Het hoeft geen reden te hebben om zoiets voor je partner te doen, uit het niets is juist extra attent. Een ander voorbeeld is om even wat minder geluiden te maken als je partner bijvoorbeeld druk aan het telefoneren is. Op deze manier rekening met elkaar te houden is ook attent.

Leef je leven

Hoe graag je misschien ook dag en nacht bij je partner wil zijn, toch is het belangrijk om ook zelf een leven te hebben. Doe daarom ook afzonderlijk dingen. Ga bijvoorbeeld eens met vrienden op stap of pak de hobby op die je hebt laten versloffen. Het is natuurlijk leuk om dingen met je partner te doen, maar je moet ook je eigen leven blijven leven.

Ook in de Daily van vandaag:
Oproep: Nederlandse supermarkt, neem voorbeeld aan je zuiderbuur!
Dit heeft positief effect op astmapatiënten

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Met behulp van deze 5 tips kun je je relatie verbeteren”

  1. Aanraking door knuffelen of massage is een mooie manier om dichtbij elkaar te komen. Je maakt allebei hormonen aan die verbinden en die je dichterbij elkaar laat komen.

  2. Helemaal eens Jiska. Wij houden ook heel erg van knuffelen.
    – The Optimist

Geef een reactie