Londen gaat een stapje verder om het plastic probleem aan te pakken

The Optimist 6 feb 2018 Natuur & Milieu

Het Verenigd Koninkrijk is goed bezig met het aanpakken van de plastic soep. Werd eerder al besloten dat microplastics in verzorgingsproducten binnenkort verleden tijd zijn, komt Londen met een oplossing voor plastic flesjes die in het milieu terechtkomen.

Vanaf heden mogen fabrikanten bij onze overburen geen microplastics meer gebruiken in verzorgingsproducten. Daar komt bovenop dat vanaf juli 2018 er ook een verbod is op de verkoop van verzorgingsproducten met microplastics. Maar hoe kunnen we de plastic soep verder verdunnen dacht Londen? Door meer drinkvoorzieningen aan te brengen.

Wegwerpplastic terugdringen

Het is voor de consument gratis en daarnaast een stuk duurzamer: het plaatsen van drinkwaterfonteinen waar mensen hun zelf meegebrachte flesje kunnen vullen. Op deze manier hoopt Londen het gebruik van wegwerpplastic terug te dringen. De drinkwaterfonteinen zullen in de eerste fase van het project met name in drukke winkelstraten en metro- en busstations worden geplaatst. Het zal dan gaan om zo’n twintig drinkwaterfonteinen. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, hoopt binnen drie jaar resultaat te zien.

Wat te doen bij succes?

In de maanden februari en maart zullen bedrijven aangemoedigd worden om in vijf wijken water ter beschikking te stellen. Bij succes zal het project nog voor de zomer uitbreiden over de hele stad. En dit is maar goed ook, want de impact van het plastic op het milieu is immens. Ook kan het helpen om naar programma’s als Blue Planet te kijken. Hier wordt de schaal van het probleem voor iedereen duidelijk gemaakt.

Wil je meer lezen over microplastics en de plastic soep? Eind februari ligt de nieuwste The Optimist in de schappen met daarin een interessant artikel over dit onderwerp.

Lees ook in de Daily:
Dit lesprogramma leert je hoe je veilig online kunt zijn
Moeite om genoeg groente binnen te krijgen? Met deze 5 tips lukt het!

Bron: De Wereld Morgen
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie