Moeite om genoeg groente binnen te krijgen? Met deze 5 tips lukt het!

The Optimist 6 feb 2018 Gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander 127 gram groente per dag binnenkrijgt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is echter 250 gram. Gelukkig kun je met deze tips die 250 gram makkelijk halen.

Snack er op los

Voldoende groente binnenkrijgen wordt heel makkelijk als je het ook als tussendoortje gaat eten. Neem bijvoorbeeld een stuk komkommer, wat kerstomaatjes of wat worteltjes mee naar het werk. Vul een bakje met deksel met je favoriete snackgroente, hierin blijven ze lang vers.

Nooit meer hetzelfde

Het is logisch dat als je elke keer hetzelfde eet je hier op een gegeven moment geen trek meer in hebt. Probeer daarom te variëren. Kijk welke producten bij het seizoen horen, zo kun je ieder seizoen weer verschillende soorten groenten tot je nemen en het is nog duurzaam ook. En hoe meer je varieert, hoe minder snel je het zat bent.

Vaker wordt vanzelf meer

Neem groente niet alleen als snack, maar neem het bij elke maaltijd. In de ochtend kun je bijvoorbeeld spinazie of boerenkool door je smoothie doen. Of rasp een wortel door je havermout. Als lunch kun je een salade klaarmaken of wat rauwkost naast je lunch eten. Kies in de avond ook voor zoveel mogelijk groente, zo kun je bijvoorbeeld spaghetti maken van courgette: courgetti. Met daarbij een rijkgevulde tomatensaus kom je al snel aan die 250 gram per dag.

Blijf niet bij het oude

Niet alleen kun je spaghetti van courgette maken, ook kun je bijvoorbeeld rijst van bloemkool of broccoli maken. Of wat dacht je van een zelfgemaakte pizza, waarvan de bodem is gemaakt van bloemkool? Probeer eens wat nieuwe dingen uit en wees creatief.

Maak er een gewoonte van

Misschien zit het nog niet helemaal in je systeem om elke dag voldoende groen binnen te krijgen. Probeer daarom met behulp van bovenstaande tips een gewoonte te maken van je nieuwe gedrag. Zorg altijd dat je voldoende groente in huis hebt en minder andere verleidingen, zodat je geen excuus hebt om de groente over te slaan. Maak als het moet voor jezelf een herinnering dat je groente moet eten, zodat je je hier ook echt aan houdt.

Groente hoeft niet per se duur te zijn. Houd aanbiedingen goed in de gaten en ga bijvoorbeeld eens naar de markt of toko om goedkoper groente in te slaan. Ook kun je prima voor diepvriesgroente kiezen.

Lees ook in de Daily:
Dit lesprogramma leert je hoe je veilig online kunt zijn
Londen gaat een stapje verder om het plastic probleem aan te pakken

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie