Leven en dood – jouw verhaal

The Optimist 27 dec 2017 Gezondheid

De redactie werkt aan een nieuw omslagthema voor The Optimist: leven en dood. In dit thema gaan bijvoorbeeld een vroedvrouw en hospice met elkaar in gesprek en kijken we naar hypnose en geboortebeleving. Maar ook zijn we benieuwd naar jouw verhaal.

Iedereen kijkt op een andere manier naar leven en sterven. De één gaat sky divend en bungee jumpend door het leven en ziet wel wanneer de de dood komt. De ander leeft voorzichtiger, gezond of probeert de dood zolang mogelijk uit te stellen. Mensen vinden denken over de dood soms een eng idee.  Maar er zijn genoeg mensen die juist heel specifiek na hebben gedacht over hoe zij willen sterven en hoe hun uitvaart er uit moet zien. Vaak bepaalt het leven hoe de dood mag komen. Artsen willen bijvoorbeeld significant vaker niet worden gereanimeerd en hebben daar de papieren ook al voor getekend. Uitvaartondernemers weten wat er allemaal kan en hebben hun wensen dus duidelijk vastgelegd.

Zo kiest de één voor een crematie en de ander voor een begrafenis. Maar er kan meer: natuurbegraafplaats, invriezen om later weer tot leven gewekt te worden, alkaline hydrolyse (watercrematie) of een Tibetaanse luchtbegrafenis? Het is allemaal mogelijk. Denk jij wel eens na over de dood? Hoe bepaalt jouw leven hoe je wilt sterven? Heb je bijvoorbeeld een uitvaartverzekering? Ben je bezig met hoe alles geregeld moet worden? Ben je donor of denk je er liever niet over na? Wat motiveert jouw keuze? En hoe denk je eigenlijk over het leven? Heb je iets meegemaakt wat de betekenis van dit ruime begrip voor jou volledig veranderde? Het kan nog wel eens nauw verweven zijn met de dood, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wat je verhaal ook is, jouw verhaal is een verrijking voor ons magazine en willen wij niet missen als ondersteuning van het thema. Daarom bieden wij in nummer 179 van The Optimist een platform voor verhalen over leven en dood van onze lezers. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar jouw verhaal over leven en dood. Een selectie van de inzendingen wordt geplaatst in de nieuwe The Optimist.

Mail je verhaal naar redactie@theoptimist.nl.

Ook in de Daily van vandaag:
> Het bijzondere effect van neurofeedback op oorsuizen
Op deze manier creëer jij orde in je hoofd

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie