Hierdoor word je gegarandeerd steenrijk

The Optimist 12 feb 2018 Zingeving

Ze zeggen ook wel eens dat geld niet gelukkig maakt. Natuurlijk is het wel handig om geld te hebben, maar maakt het je rijk? Hierdoor word je pas écht rijk.

De Braziliaanse schrijver Paulho Coelho zei het al: ‘Wees dapper. Neem risico’s. Niets kan een ervaring vervangen.’

We hechten soms veel waarde aan materiële zaken. Natuurlijk is het noodzaak een dak boven je hoofd te hebben en te beschikken over zaken als voedsel, stromend water, sanitair en kleding. Maar is de rest ook echt nodig? Is die televisie in de woon- én slaapkamer echt nodig? En al die andere spullen in huis? Maakt het je gelukkig? Verrijkt het je leven? Vaak is het antwoord hierop nee. Wat wel je leven zou verrijken, zijn ervaringen.

Je draagt het voor altijd met je mee

Die dure jas of die nieuwe auto. In sommige gevallen geeft het een fijn gevoel. Maar blijft dit gevoel of vervaagt het toch na een tijdje? Bij ervaringen zou dit niet het geval zijn, dit fijne gevoel houdt stand. In gedachten kun je teruggaan naar die geweldige ervaring en waardoor je dat gevoel terugkrijgt. Denk maar aan de prachtige reis die misschien ooit hebt gemaakt, die heerlijke wandeling door de duinen of dat bijzondere dagje met een goede vriend of vriendin. Het zijn voorbeelden van fijne en mooie ervaringen die je voor altijd met je meedraagt.

Op ontdekkingsreis door je leven

Door ervaringen op te doen, leer je jezelf ook steeds een beetje beter kennen. Je leert het leven steeds meer waarderen en ziet een andere kant van de wereld. Het is niet nodig om ver te reizen, ook in Nederland zijn er genoeg prachtige plekken. Stap eens de natuur in en kijk goed om je heen. Laat je zintuigen prikkelen en verrijk je leven.

The Optimist is erg benieuwd naar wat jou een rijker persoon heeft gemaakt. Deel je ervaringen met ons.

Lees ook in de Daily:
Welk boek ligt er bij jou op het nachtkastje?
De eerste circulaire sociale huurwoning in Nederland is een feit

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

13 reacties op “Hierdoor word je gegarandeerd steenrijk”

 1. Toevallig zit ik op het moment dat ik julie mooie bericht lees buiten in de winterzon in mijn eigen tuin met een cappuccino gelukkig te wezen!
  Heerlijk de fluitende vogels, de zon op mijn gezicht en de omhulling van mijn winterjas!

 2. Ben een cursus begonnen op mijn 60ste jaar bio groente en tuinbeheer met het beleid van scheider het geeft wel en verrijking

 3. Wat mooi om te horen dat u deze cursus bent gaan volgen en dat dit een verrijking voor u is!
  – The Optimist

 4. Het schrijven van mijn laatste boek ‘Hoe word ik echt rijk? – een frisse kijk op ons moderne bestaan’ heeft mij zeker een rijker mens gemaakt. Nee, niet in financiële zin.

 5. Minder werken (twee dagen voor een baas en twee dagen crowdfunder), en lekker wandelen door de bossen en de duinen en dan hier en daar mensen aanspreken erg gezellig.
  Verder lekker ontspullen alles wat niet nodig is naar Bea-Nix is een weggeef winkel in D-H.
  Of marktplaats voor een wijntje.
  En maak veel gebruik van de https://minibieb.nl lees en zet terug of hou als aanvulling op mijn boeken verzameling à 800 plus.

 6. In een camper gaan leven, alles achter me gelaten, zonder inkomen op pad en mijn nieuwe wereld ontdekt. Dromen komen uit en steeds meer mezelf. Eindelijk, bijna 60 jaar, durf ik te leven van binnenuit!

 7. Baan opgezegd en bezig te ontspullen. Eind april gaan we definitief het avontuur aan als digital nomads. Geen vaste woon of verblijfplaats meer, maar als “professionele” pet- and house sitters eerst Zuid Europa en later wellicht de rest van de wereld verkennen. We zien wel waar het lot ons heen voert.

 8. Wat een avontuur! We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen!

  – The Optimist

 9. Mijn verblijf in Mexico heeft mij getoond wat een moedige mensen dat daar zijn..hier zijn wij echt verwent met alle sociale voorzieningen.Een rusthuis is voor hen niet te betalen,ze leven met hun kinderen.Hier ook niet,maar de bijstand legt bij.Ik kijk hier naar de vogeltjes,ik hang zaadballetjes,verleden jaar hebben ze in hun nestkastje 4 kleintjes grootgebracht.Leuk om ze te zien hoe ze leren vliegen.gr VM

 10. Wat een wereld van verschil!
  En wat mooi om die kleine vogeltjes grootgebracht zien worden, prachtig!

  – The Optimist

Geef een reactie