Gluur mee met de ooievaar en de steenuil

The Optimist 16 feb 2018 Natuur & Milieu

Vanaf zondag 18 februari is het weer zo ver, dan kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Vogelbescherming Nederland zet vanaf deze dag namelijk weer de webcams aan bij verschillende vogels.

Van de steenuil tot de ooievaar en van de slechtvalk tot de ijsvogel, binnenkort kun je ze allemaal weer volgen via de website van de Vogelbescherming.

Geniet jij mee?

Niet alleen voor de echte vogelliefhebber is het leuk om te kijken naar deze beelden. Eigenlijk is het volgen van deze dieren leuk voor iedereen. Want wat is er nou mooier dan het hele proces mee te beleven van de broedende vogels? Het geeft een kijkje in het leven van de vogels, zonder dat wij ze hiermee lastigvallen. En naast dat je mee kunt kijken op de webcam, worden er ook filmpjes op de website gepubliceerd met alle hoogtepunten. Evenals artikelen waarin deskundigen meer over het gedrag van de vogels vertellen.

Een nieuw, spectaculair soort

Ook schijnt er dit jaar een nieuw vogelsoort te zijn, een spectaculair soort waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Kun je niet meer wachten? Dan kun je de filmpjes van vorig jaar terug zien. Zo kun je een kijkje nemen bij de steenuilen in Dongen, hoor je hoeveel geluid parkieten kunnen maken en zie je eekhoorntjes en diverse vogels op visite komen.

Zelf een vogelvriendelijke tuin maken

Wist je dat je zelf ook een vogelvriendelijke tuin kunt creëren, zodat je de vogels ook in je eigen tuin kunt bewonderen? Maak bijvoorbeeld zelf een nestkast voor aan de muur. Op de website van de Vogelbescherming lees je hoe dit moet en waar je de nestkast het beste kunt ophangen. Ook kun je hier meer lezen over wat vogels eten en hoe je de tuin verder kunt inrichten.

Lees ook in de Daily:
Doe morgen extra vriendelijk op Doe Vriendelijk Dag
Hooikoorts: hoe kun je je klachten verlichten?

Bron: Vogelbescherming
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie