Doe morgen extra vriendelijk op Doe Vriendelijk Dag

The Optimist 16 feb 2018 Samenleving

Op 17 februari is het Doe Vriendelijk Dag. Zoals de naam al aangeeft is het de bedoeling om deze dag eens extra vriendelijk te zijn voor de mensen om je heen. En op deze manier draag jij je steentje bij!

Doe Vriendelijk Dag, ook wel Acts of Kindness Day, wordt niet alleen in Nederland gevierd maar over de hele wereld. Deze hele dag zullen mensen dan ook extra vriendelijk zijn voor hun medemens, en jij kunt meedoen.

Toon waardering

Uitpakken met cadeautjes is deze dag echt niet nodig. Een blijk van waardering is namelijk al heel mooi. Wees oprecht en laat zien dat je de mensen om je heen waardeert. Dit kun je mondeling doen of door een lief kaartje of briefje te schrijven. Of bel eens iemand op of ga spontaan langs.

Geef een complimentje

Ook middels een complimentje kun je je vriendelijkheid delen. Vertel bijvoorbeeld dat die ene vriend of vriendin goed bezig is of geef een complimentje aan iemand die voorbij loopt. Vind je het lastig om een complimentje te geven – of te ontvangen? Lees dan eens deze Daily over de kunst van het geven en ontvangen van een complimentje.

Verras iemand

Wil je toch op een andere manier uitpakken, dan kun je iemand verrassen. Dit kan een wildvreemde zijn, door bijvoorbeeld de koffie van de persoon die achter je in de rij staat te betalen, spontaan een bloemetje langs iemand te brengen of die ene vriend of vriendin uit te nodigen voor een zelfgemaakte maaltijd.

Bied je hulp aan

Weet je dat iemand hard aan het klussen is, moet verhuizen of wat hulp kan gebruiken bij een bepaald klusje? Bied dan eens je hulp aan. Het is altijd fijn als er iemand voor je klaar staat, ook al is het een wildvreemde. Bijvoorbeeld die oudere mevrouw die moeite heeft met het inladen van haar boodschappen of die ene man die per ongeluk alles uit zijn handen laat vallen.

Natuurlijk is het niet de bedoeling om alleen op deze dag vriendelijk naar je medemens te zijn. Het is altijd mooi als jij vriendelijk naar anderen bent. Toch gebeurt dit door verschillende redenen niet altijd. We hebben bijvoorbeeld veel aan ons hoofd of zitten niet lekker in ons vel. Dan kan het er wel eens bij inschieten om die vriendelijkheid te uiten. Wij vonden deze dag dan ook een mooi aanknooppunt om aandacht te besteden aan vriendelijkheid, een mooi begin om je bewust te worden van de vriendelijkheid van jezelf én anderen.

Hoe tover jij morgen een glimlach op het gezicht van je medemens?

Lees ook in de Daily:
> Gluur mee met de ooievaar en de steenuil
Hooikoorts: hoe kun je je klachten verlichten?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie