Feminiene kracht ontketend! Je leest het in de nieuwe The Optimist

The Optimist 19 feb 2021 Samenleving

We leven in een tijd waarin alles mag veranderen. Feminiene kracht speelt een centrale rol in hoe we omgaan met de nieuwe realiteit. Wordt 2021 het jaar van de vrouwelijke wending? Je leest het in de nieuwste editie van The Optimist.

Het optreden van Amanda Gorman tijdens de inauguratie van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris is exemplarisch voor de ontketening van feminiene kracht. Gorman’s woorden zorgden voor een gevoel van verbinding en empathie bij velen. Reden te meer om op onderzoek uit te gaan naar de impact van vrouwelijke krachten.

Vergeten kracht

In The Optimist nummer 197 staat de ontketening van feminiene kracht centraal. Oerbeelden van vrouwelijke krachten zoals dragen, verzorgen en luisteren scheppen geen volledig beeld. Psycholoog Arienne Klijn vertelt over de vergeten aspecten van feminiene kracht en vertelt waarom deze juist nu zo belangrijk zijn. In een interview vertelt dr. Kaouthar Darmoni over het feminisme en femininiteit in onze maatschappij. Volgens haar zullen mannen bevrijd worden door vrouwelijkheid. Changemaker Daphne Laan onderzocht leiderschap en constateerde een disbalans in masculiene en feminiene kwaliteiten. Ze legt uit hoe dit is ontstaan en hoe we het evenwicht herstellen. Ook lees je over het belang van het begrijpen en het inregelen van de menstruatiecyclus in ons drukke bestaan en over docent geschiedenis Richard Zuiderveld die zijn lessen voorziet van meer femininiteit.

…en meer optimisme!

Buiten het thema over feminiene kracht is er nog veel meer wat in 2021 de aandacht verdient. Met onder meer: Paul Meurs houdt een pleidooi voor dubbel stemrecht voor mensen jonger dan 50 jaar, journalist en filmmaker Gijs de Swarte maakte een indrukwekkende serie korte portretten en Marina Milenkovic adviseert over het regelen van een erfenis.

De nieuwe The Optimist is vanaf 19 februari 2021 verkrijgbaar in de winkel en in de webshop. Liever abonnee worden? Bekijk welk abonnement bij je past.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met