Feminiene kracht ontketend! Je leest het in de nieuwe The Optimist

The Optimist 19 feb 2021 Samenleving

We leven in een tijd waarin alles mag veranderen. Feminiene kracht speelt een centrale rol in hoe we omgaan met de nieuwe realiteit. Wordt 2021 het jaar van de vrouwelijke wending? Je leest het in de nieuwste editie van The Optimist.

Het optreden van Amanda Gorman tijdens de inauguratie van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris is exemplarisch voor de ontketening van feminiene kracht. Gorman’s woorden zorgden voor een gevoel van verbinding en empathie bij velen. Reden te meer om op onderzoek uit te gaan naar de impact van vrouwelijke krachten.

Vergeten kracht

In The Optimist nummer 197 staat de ontketening van feminiene kracht centraal. Oerbeelden van vrouwelijke krachten zoals dragen, verzorgen en luisteren scheppen geen volledig beeld. Psycholoog Arienne Klijn vertelt over de vergeten aspecten van feminiene kracht en vertelt waarom deze juist nu zo belangrijk zijn. In een interview vertelt dr. Kaouthar Darmoni over het feminisme en femininiteit in onze maatschappij. Volgens haar zullen mannen bevrijd worden door vrouwelijkheid. Changemaker Daphne Laan onderzocht leiderschap en constateerde een disbalans in masculiene en feminiene kwaliteiten. Ze legt uit hoe dit is ontstaan en hoe we het evenwicht herstellen. Ook lees je over het belang van het begrijpen en het inregelen van de menstruatiecyclus in ons drukke bestaan en over docent geschiedenis Richard Zuiderveld die zijn lessen voorziet van meer femininiteit.

…en meer optimisme!

Buiten het thema over feminiene kracht is er nog veel meer wat in 2021 de aandacht verdient. Met onder meer: Paul Meurs houdt een pleidooi voor dubbel stemrecht voor mensen jonger dan 50 jaar, journalist en filmmaker Gijs de Swarte maakte een indrukwekkende serie korte portretten en Marina Milenkovic adviseert over het regelen van een erfenis.

De nieuwe The Optimist is vanaf 19 februari 2021 verkrijgbaar in de winkel en in de webshop. Liever abonnee worden? Bekijk welk abonnement bij je past.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Feminiene kracht ontketend! Je leest het in de nieuwe The Optimist”

 1. Graag ding van Arienne Klijnik mee naar het boek: Maak kennis met je innerlijke familie van Arienne Klijn.
  Als ik originele redenen moet bedenken dan vind ik er twee.
  Ten eerste word ik op 26 maart 68 jaar jong en dit boek zou (ten tweede) een fijn kado zijn om met frisse moed en inzicht iets in mijn leven te veranderen.
  Een jaar geleden stierf mijn moeder op de bijzondere leeftijd van 99 jaar. Ondanks of juist omdat wij een symbiotische verhouding hadden heb ik 4 jaar lang, tot vlak voor haar overlijden, voor haar in mijn huis gezorgd, wat zeer moeilijk was. Mijn zachte kant liet mij geen keuze, ik moest, ondanks alle problemen, voor haar zorgen. Daarbij heb ik ook een sterke, harde kant maar voor mij is het meestal het een of het ander. Toen moeder overleed ontdekte ik, hoe belangrijk het voor mij is om “voor anderen” te zorgen. Ik werk overigens in eigen praktijk als therapeut/coach 😉 In plaats van de zo lang gewenste ruimte kwam er enorme leegte.
  Ik laat deze leegte, die ja gelukkig ook in de Coronatijd met al zijn beperkingen valt, nu al een jaar toe.
  Mijn wens, ja mijn behoefte gaat erna uit om mijn zachte, zorgzame kracht eindelijk goed te verbinden met de pittige, krachtige persoon die ik ook ben. Ik heb het vermoeden dat het boek mij hierbij zeker kan helpen.
  Ik kijk erna uit of ik straks door jullie verrast word en anders ga ik het boek zeker bestellen.
  Blijf allen gezond maar vooral optimistisch,
  met vriendelijke groet,
  Heike Boot-Müller

Geef een reactie