Dit kun jij doen tegen een hoge bloeddruk

The Optimist 26 feb 2018 Gezondheid

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft, zonder dat ze hiermee bekend zijn, last van een te hoge bloeddruk. Je leefstijl heeft een grote invloed hier op. Jij kunt dan ook een en ander doen om je bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen.

Kies voor light zout

Het minderen met zout is iets waar veel mensen met een hoge bloeddruk tegen opzien. Het is echter niet noodzakelijk om minder zout te eten. Je kunt er namelijk voor kiezen om het gewone zout te vervangen door kaliumzout of light zout. Kalium is een mineraal dat helpt bij het regelen van de bloeddruk, wat het dus erg geschikt maakt voor mensen die de hoge bloeddruk willen verlagen.

Ga voor calciumrijke voeding

Calciumrijke producten kunnen de bloeddruk op een natuurlijke manier verlagen. Calcium zou namelijk de bloedvaten soepel houden, waardoor deze makkelijker kunnen uitzetten en de bloeddruk lager blijft. Kies bijvoorbeeld voor producten als tofu, verschillende bonen, zalm, broccoli en noten.

Geniet van cacao

Cacao heeft een positief effect op de bloeddruk. Cacao heeft een bepaald stofje in zich wat helpt bij het verwijden van de bloedvaten, wat vanzelfsprekend de bloeddruk doet verlagen. Om deze reden is het helemaal niet zo ongezond om te genieten van pure chocolade met veel cacao.

Mediteren voor lagere bloeddruk

Het verlagen van de bloeddruk hoeft niet alleen met voeding te maken te hebben, ook meditatie speelt hierin namelijk een belangrijke rol. Wanneer je mediteert zorg je er voor dat je zowel mentaal als fysiek compleet ontspant en kan je afkomen van de stress die je na een stressvolle dag hebt opgebouwd. Stress is naast een slecht voedingspatroon namelijk een grote boosdoener voor een te hoge bloeddruk.

Ken jij iemand die een te hoge bloeddruk heeft en dit moet verlagen deel dit bericht dan met deze persoon?

Lees ook in de Daily:
Hond Bailey redt baby apen in Indonesië
Geld verdienen doe je samen met je familie

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

11 reacties op “Dit kun jij doen tegen een hoge bloeddruk”

 1. Nooit had ik medicatie nodig…..nu na een jaar vol grote stress ineens een bloeddruk met pieken en dalen..dus een pilletje nodig…baalen!
  Eten doe ik zeer verantwoord …maar ben er nu van overtuigd dat stress de belangrijkste factor is…plus je eetpatroon natuurlijk ..
  .Hoop ooit die pil weer kwijt te raken….

 2. Bewegen, dat mis ik hier. Gewoon een uur wandelen iedere dag en de bloeddruk daalt. Ook goed tegen stress.

 3. Graag verwijs ik naar een artikel op http://www.milkandhealth.com onlangs verscheen hier een artikel over de gunstige werking van gefermenteerde zuivel op de bloeddruk en hart en vaatziekten.
  Wij krijgen ook regelmatig van klanten te horen dat de bloeddruk naar beneden is gegaan sinds ze onze rauwmelkse gefermenteerde zuivel gebruiken.(kefir/ yoghurt.) In een eerder artikel van jullie werd ook hooikoorts beschreven en jullie vroegen toen reactie’s ook hier zijn hele gunstige resultaten bij klanten gemeld sinds ze overgegaan zijn op het drinken van rauwmelkse gefermenteerde zuivel zoals kefir en yoghurt. (toen zij gewone karnemelk en yoghurt gebruikten hadden ze veel meer last.)

 4. Bij mij wordt de bloeddruk verhoogd door cafeïne in o.a. in koffie of zwarte thee.

 5. Wat interessant Tonny!
  Wij gaan hier meer onderzoek naar doen!

  – The Optimist

 6. Wat vervelend Afke! Stress is inderdaad een belangrijke factor.
  Hopelijk lukt het je van het pilletje af te komen!

  – The Optimist

 7. Graag ook info over te LAGE bloeddruk. Er wordt rode gist rijst geadviseerd ,maar dat is net voor iedereen goed.

 8. Hoge bloeddruk is ook slecht voor de nieren en dan dus wel uitkijken met te veel zout volgens mij

 9. Een te veel aan zout is inderdaad niet goed Wilyma.

  – The Optimist

Geef een reactie