De 5 leukste activiteiten voor op tweede kerstdag

The Optimist 26 dec 2017 Samenleving

Eerste kerstdag is nog maar net voorbij. Wij van The Optimist hopen dat je hebt genoten van deze dag. Misschien is jouw planning op tweede kerstdag ook aardig vol. Wellicht ga je langs familie of vrienden of heb je andere plannen. Weet je nog niet wat je gaat doen? Lees dan deze Daily en laat je inspireren.

Maak een prachtige wandeling

Het hangt er wel een beetje vanaf wat de weersomstandigheden zijn, maar als het droog is, is dit het moment om een mooie wandeling te maken. Ga bijvoorbeeld naar het strand of het bos, of ga op ontdekkingsreis in je eigen buurt. Neem een keer een andere route dan normaal en laat je verrassen. Wie weet kom je nog een mooi blad of mooie steen tegen voor een natuurstukje. Ook kun je je fototoestel meenemen en de mooiste plaatjes schieten.

Wees creatief

Heb je een blad of steen gevonden tijdens de wandeling? Dan is het tijd om creatief aan de slag te gaan. Dit kun jij helemaal op je eigen manier doen. Misschien denk je dat je de materialen hier niet voor in huis hebt. Maar met materialen uit de natuur die je op de grond hebt gevonden kom je al een heel eind. Of wat dacht je van bijvoorbeeld de kurk van een fles wijn. Trek je kinderschoenen aan en ga aan de slag.

Hou een grote schoonmaak

Een grote schoonmaak is misschien niet het leukste klusje, maar het geeft wel heel veel voldoening. Op deze manier kun je fris en opgeruimd het nieuwe jaar in. Ruim bijvoorbeeld dat ene kastje op waar alles steeds in wordt weggestopt. Of begin met een grote schoonmaak van je kledingkast of de schuur. Zijn er spullen die je misschien weg kunt geven? Of kun je nog iets anders met het product?

Neem tijd voor jezelf

Na die grote schoonmaak is het tijd om even tijd voor jezelf vrij te maken. Geniet van een goed boek of de nieuwste The Optimist, ontspan in bad en bereid een lekkere, voedzame maaltijd voor jezelf. Word je bewust van de smaken die je proeft en geniet van iedere hap.

Speel een spel

Trommel wat familieleden of vrienden op en vul de avond met gezelligheid en spelletjes. Vraag iedereen om een spel mee te nemen. Zo is er genoeg keus. Misschien is de avond zelfs niet lang genoeg voor al jullie favoriete spelletjes. Heb het leuk samen en geniet.

Fijne tweede kerstdag!

Ook in de Daily van vandaag:
Hoe Boeddha een woonwijk redde
Is dit de nieuwe manier om migraine te behandelen?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “De 5 leukste activiteiten voor op tweede kerstdag”

  1. voor mij was het schoonmaak langs de grachten ( zwerfvuil ophalen tijdens wandeling ), diepvries opruimen en kuisen, nieuwsbrief schrijven….’s namiddags naar bos.

Geef een reactie