Alibaba doneert corona-testkits ook aan Nederland

The Optimist 23 mrt 2020 Samenleving

Terwijl Donald Trump het nog steeds heeft over het ‘China-virus’, doneren Alibaba en oprichter Jack Ma 1 miljoen maskers aan Amerikaanse ziekenhuizen, plus nog eens 500.000 coronavirus-testkits. Ook Nederland heeft nu de eerste donaties uit China ontvangen.

Een eerste lading mondkapjes van de Chinese Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation, bestemd voor Nederland, is afgelopen weekend aangekomen op het vliegveld van Luik. Een tweede levering met gezichtsmaskers, beschermende kleding en testkits zal snel volgen, beloofden de stichtingen die gelieerd zijn aan de Chinese webwinkelgigant.

De spullen worden officieel gedoneerd aan PostNL als logistiek partner van Cainiao Network, het wereldwijde logistieke bedrijf van Alibaba. PostNL zal de spullen vervolgens schenken aan het Nederlandse ministerie van VWS.

De Chinese stichtingen springen ook in andere landen bij, zoals Japan, Zuid-Korea, België, Italië, Frankrijk en Spanje. Daarnaast financieren ze onderzoek naar de bestrijding van het virus.

Ook andere multinationals dragen een steentje bij. Branchegenoten van de KLM, China Eastern Airlines en China Southern, kwamen onlangs met een nieuwe lading mondkapjes, na de zending van mondkapjes en handschoenen vorige week door Xiamen Airlines. De Chinese luchtvaartmaatschappijen hebben samen nog eens zo’n 150.000 mondkapjes en 100.000 handschoenen gedoneerd. Deze leveringen worden deels gebruikt door KLM zelf tijdens de huidige repatriëringenoperatie om Nederlanders terug te halen. De rest gaat naar ziekenhuizen.

Techbedrijf Apple laat zich eveneens van z’n genereuze kant zien. CEO Tim Cook maakte op Twitter bekend dat ze miljoenen mondkappen gaan doneren aan professionals in de Verenigde Staten en Europa.

Dit vind je ook interessant:
Nederlanders spreken dank zorg uit op nieuw platform
Verrassende virussen
Tips om positief te blijven in tijden van coronavirus

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie