Nederlanders spreken dankbaarheid zorg uit op nieuw platform

The Optimist 20 mrt 2020 Samenleving

Dinsdagavond 17 maart 2020 weergalmde door de Nederlandse straten een daverend applaus voor alle zorgverleners die zich inzetten voor de bestrijding van COVID-19. Veel mensen zijn ontzettend dankbaar voor de manier waarop mensen uit de zorg zich inzetten tijdens de corona-crisis. Een nieuw platform biedt Nederlanders de kans om op een laagdrempelige manier alle zorgdragers de aankomende periode een hart onder de riem te blijven steken.

Veel Nederlanders voelen de behoefte hun dankbaarheid uit te spreken voor alle zorgverleners en al het ondersteunend personeel dat momenteel dag en nacht in touw is. Deze dankbaarheid kan uitgesproken worden op het platform www.dankaandezorg.nl, dat maandag 16 maart 2020 werd gelanceerd. Sindsdien werden er al honderden bedankjes achtergelaten.

Compassie verspreiden

Volgens de initiatiefnemers sluit hun platform aan bij het gedachtegoed van geschiedkundige en opiniemaker Rutger Bregman, dat de verspreiding van positiviteit en compassie misschien nog wel sneller kan gaan dan het virus zelf. Momenteel wordt gewerkt aan het zichtbaar maken van de bedankjes via een livestream op schermen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Medeoprichter Cuna Knegt vertelt: ‘We hebben inmiddels ruim honderd ziekenhuizen in het land kunnen bereiken en er zijn ook al ziekenhuizen livegegaan. Het bericht over het platform is afgelopen woensdag opgepikt door het UMC Amsterdam, zij delen het op hun sociale mediakanalen. Zo worden de berichtjes ook echt bij de zorgdragers afgeleverd. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als iedereen in Nederland een bedankje plaatst op Dank aan de zorg en we op deze manier de zorgdragers de aankomende periode kunnen blijven steunen.’

Als het aan de oprichters ligt, gaat het concept binnen korte tijd wereldwijd bijdragen aan het verspreiden van positiviteit en compassie voor de zorg. Zeer binnenkort willen ze het platform internationaal uitrollen via www.thankyoucaretakers.com.

Wil jij ook je dank uitspreken? Klik dan hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie