Zo vind je je doel in het leven

The Optimist 29 dec 2017 Samenleving

Zoek je naar wat je eigenlijk wilt in het leven? Vraag je je af wat je doel en passie is? Het is soms lastig om hier achter te komen en het kan een enorme zoektocht zijn. Wij helpen je daarom een beetje op weg.

Wanneer je nog jong bent, ben je vaak een stuk minder bezig met wat je wilt bereiken in het leven. De één weet van jongs af aan al wat hij of zij wilt worden, de ander is er nog niet echt mee bezig. Op latere leeftijd ga je toch steeds meer over de dingen in het leven nadenken. Je wordt je meer bewust van alles om je heen en denkt na over je doel in het leven.

Ontdek je talent

Iedereen heeft talenten. Misschien was jij vroeger al een rekenwonder, kon je tekenen als de beste of was jij altijd al goed in het uitpluizen van alles. Denk na over de dingen waar je vroeger heel goed in was, en nu misschien niet meer of minder doet. Denk ook na over de dingen waar je nu heel goed in bent. Misschien ben jij wel heel goed in het organiseren van bijvoorbeeld feestjes of kun je heel goed naar anderen luisteren. Schrijf al deze talenten op.

Vind je passie

Niet alleen is het belangrijk om te weten waar je goed in bent, ook is het heel erg belangrijk om te weten wat jou blij maakt. Waar ligt je hart en waar beleef jij plezier aan? Wat motiveert en inspireert jou? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om er achter te komen wat jij graag doet. Misschien vind je het wel geweldig om creatief bezig te zijn. Of misschien haal jij juist enorm veel voldoening uit het helpen van mensen.

Maak een combinatie

Als je weet waar je goed in bent en wat jouw blij maakt, is het tijd om te kijken hoe je dit met elkaar kunt combineren. Door talent en passie met elkaar te combineren kun jij er achter komen wat je wilt in het leven en kun je een doel maken. Zet dus niet alleen je talenten in, maar kijk ook naar wat jou blij maakt, zodat je er met de volle honderd procent voor kunt gaan.

Ook in de Daily van vandaag:
Huisdier in paniek tijdens oud en nieuw? Probeer deze 5 tips.
In 30 minuten naar een geslaagd oud en nieuw-feest!

Bron: soChicken
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Zo vind je je doel in het leven”

  1. Die ogen !!! hoe doen dieren dat toch ?
    Ik vind dit artikel hartverwarmend, ook al lijken de meeste tips logisch,

Geef een reactie