Onderstroom podcast #21: Wees niet bang voor de dood met Deyja

The Optimist 15 mrt 2021 Samenleving

Zoals The Blue Öyster Cult al zei: ‘don’t fear the reaper.’ Fenja Ellen Sepers vertelt hoe ze diepgewortelde taboes rond de dood doorbreekt.

Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Hoe denk jij over de dood? Vertel het ons via Redactie@TheOptimist.nl of door een reactie achter te laten onder het websitebericht. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over de Re-story gemist? Dat kun je hier terugluisteren. Volgens Geert Degrande staan wij op een economisch en sociaal kruispunt en is het aan jou om de richting te bepalen. De podcast is ook te beluisteren op SpotifyApple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Deel de podcast ook met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts!

Links:
Deyja.org
Meer over Carpet of Life: Deyja.org/carpet-of-life 
Meer over Coco: Disney.nl/films/coco
Meer over Book of Life: Family.20thcenturystudios.com/movies/the-book-of-life

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

6 reacties op “Onderstroom podcast #21: Wees niet bang voor de dood met Deyja”

  1. Het enthousiasme van de podcaster is lief, maar het maakt het voor mij minder prettig om naar te luisteren. Wederom mooi onderwerp, maar ik het lukte mij niet de podcast uit te luisteren. De energie van de podcaster vs de geinterviewde en het onderwerp matched voor mijn gevoel niet. Zonde!

  2. Veel te traag, uitgemeten. Ben dus al zappend door het interview gegaan. Pas aan het eind werd ik geraakt door het woordje ‘nieuwsgierig’. Dit vind ik een goede toevoeging. Dus geef mij maar liever een stukje tekst waar ik snel doorheen kan lezen ( van links boven naar rechts onder ) Kortom, ik ben te ongeduldig oom dit helemaal door te luisteren. Met vr. groet,Lous

  3. Wat een grappige reacties van Lia en Lous, want dit is precies waar het gesprek over gaat! Moderne mensen zijn ontwend om te gaan en stil te staan bij heftige emoties. Deyja zegt ‘omarmen en je erdoor laten inspireren, in plaats van wegdrukken’ (zoals ongeduldige Lous). En de ontwapenende vragensteller met zijn opgewekte reacties past juist heel goed bij het thema van Deyja, Lia. Jullie hebben de ‘kans om even heeeeel even stil te staan bij leven en dood’ laten lopen. Is dat een reden om een kritische reactie te plaatsen? Waarom? Ik zeg: Luister naar deze podcast, lezertjes, want er komt een dag dat de tips en ervaring van Deyja je verlichting brengen.

  4. Sorry hoor maar dit gesprek hoort voor mij thuis in het rijtje “gebakken lucht en interessant doenerij”. Met name door de woordkeuzes die gemaakt worden. Veel te vaak wordt gezegd “ ik voel” terwijl eigenlijk wordt bedoeld “ ik denk dat”. En vooral ook veel Engelse termen gebruiken! Maar iets voelen maakt het wellicht voor deze mensen wat gewichtiger, interessanter. Kan dit niet tot het eind volhouden om naar te luisteren.

  5. Helemaal beluisterd en zelfs notities genomen. Het is heel inspirerend voor de mensen die in hun rouw blijven ‘hangen’ en er niet uit geraken.

Geef een reactie