Onderstroom podcast #19: Ondersteun lokale impactverandering met Enabel

The Optimist 15 feb 2021 Samenleving

In deze aflevering praten wij met Liana Hoornweg. Het is een term waar veel Nederlanders onbekend mee zijn: een ontwikkelingsagentschap. Neem bijvoorbeeld het Belgische Enabel. Opgezet vanuit de overheid moet het economische ontwikkeling en sociale groei niet alleen in het moederland stimuleren, maar ook in landen als Burkina Faso en Oeganda. Dit door het inzetten van lokale kennis op een scala van onderwerpen. Van menselijke mobiliteit tot verstedelijking en van wereldburgerschap tot economische ongelijkheid.

Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Moet er ook een Nederlands ontwikkelingsagentschap komen? Vertel het ons via Redactie@TheOptimist.nl of door een reactie achter te laten onder het websitebericht. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over de GGZ gemist? Dat kun je hier terugluisteren. Hierin vertelt drs. Fritsch Bosch over hoe hij de strijd aangaat met marktwerking binnen de geestelijke gezondheidszorg. De podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Deel de podcast ook met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts!

Links:
Website Enabel: www.enabel.be

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie