Vier de 50ste editie van Dag van de Aarde online

The Optimist 22 apr 2020 Natuur & Milieu

Woensdag 22 april is het de vijftigste editie van Dag van de Aarde, internationaal beter bekend als Earth Day. Een dag waarop we onze planeet vieren en normaalgesproken beschermen door middel van activiteiten als bomen planten en schoonmaakacties. Dit jaar is het anders, en kun je deze dag digitaal meevieren.

De aarde speelt vierentwintig uur lang de hoofdrol in het digitale landschap. Zo vinden er wereldwijde gesprekken plaats, worden er tips gedeeld over wat we zelf kunnen ondernemen voor een betere planeet, vinden er optredens plaats en worden online lessen gegeven.

Earth Day Live

Om Dag van de Aarde dit jaar mee te vieren, kun je vanaf 22 tot 24 april de website Earth Day Live bezoeken. Via deze internationale livestream kun je meekijken, meediscussiëren en meedoen met de digitale collectieve actie voor de aarde.

Een overzicht van alle wereldwijde digitale activiteiten die plaatsvinden tijdens Dag van de Aarde vind je hier.

Meer lezen over onze planeet? Ze staat centraal in de laatste editie van ons magazine. Lees de losse artikelen online of bestel hier de papieren versie van het blad.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Vier de 50ste editie van Dag van de Aarde online”

  1. Jaren geleden gingen dan overal eerder de lichten uit om stroom te besparen. Nu gaan er overal computers aan. Ik vind het prima, maar ik kies voor de ouderwetse manier van het vieren van Earth Day. Overigens is het bij mij elke dag Earth Day, en dierendag en secretaresse dag.

Geef een reactie