Onze aarde, onze roots. In de nieuwste The Optimist

The Optimist 21 feb 2020 Samenleving

Ons nieuwste magazine komt vandaag uit. Met deze keer als thema aarde, grond en roots stond wetenschapsjournalist Govert Schilling bovenaan ons willen-we-spreken-lijstje. Dat gesprek is inmiddels gevoerd en je kunt er alles over teruglezen in de nieuwste editie van The Optimist magazine. Ook ontmoetten we een ‘artivist’ tussen het miniatuurpuin van Aleppo (ze siert de cover!) en doken we in de wereld van duurzame mode.

Art + activisme

Het gezicht op de voorpagina is van Saskia Stolz. We ontmoetten haar niet in Aleppo, maar in onze eigen hoofdstad. Daar heeft ze haar eigen galerie Power of Art House, waar het kunstwerk ‘Living Aleppo’ te bewonderen is. Deze miniatuurversie van het verwoeste Aleppo werd tentoongesteld op het Amsterdamse Museumplein en zorgde ervoor dat een land ver weg ineens een land dichtbij werd. Het raakte een snaar. In het blad lees en zie je alles over het creatief activisme van Stolz.

Aarde

Op de overige pagina’s van het thema lees je over Govert Schilling en zijn kijk op de zin van ons bestaan, bewandel je een stukje Zuid-Afrika in de Limburgse Samentuin van Annelies Wijts-Verbocht, vertellen we alles over het maken van een eigen stamboom en geeft filosoof Govert Derix een kleine filosofie van het aarden.

En…

Het zakenhart staat deze keer in het teken van de verantwoorde mode. We vertellen je alles over waarom en hoe de mode eerlijker, duurzamer, slimmer, socialer en circulairder kan.

De overige pagina’s van het magazine zijn gevuld met onder meer de mooiste verhalen uit de onderstroom, interessante achtergrondverhalen en meeslepende columns van onze vaste columnisten.

Vanaf 21 februari bij abonnees

Ben je geabonneerd op The Optimist? Dan ligt het nieuwste nummer vandaag op je deurmat of is het onderweg naar je brievenbus. Als abonnee kun je de losse artikelen vanaf vandaag ook online lezen, deze vind je bij Artikelen. Ben je nog geen abonnee? Bestel dan de nieuwste Optimist in onze webshop. Nooit meer een nummer missen? Neem dan een abonnement op The Optimist. Ook los verkrijgbaar bij de boekhandel.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie