Onderstroom podcast #16: Upgrade jezelf met biohacking

The Optimist 4 jan 2021 Samenleving

In deze aflevering praten wij met biohacker en toekomstdenker Peter Joosten. Ben jij al geüpgraded? Dat is misschien een rare vraag, maar bij veel mensen is dit weldegelijk het geval. Zo gebruiken Amerikaanse bedrijven al exoskeletten om hun werknemers meer kracht te geven en behoren veelgebruikte middelen zoals botox en viagra ook tot het biohacking-assortiment. Joosten vertelt ons over het futuristische, en niet zo futuristische, aan biohacking. Van een chip in je hand, tot het aanpassen van DNA en de komst van de supermens.

Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Zou jij jezelf laten upgraden? Vertel het ons via Redactie@TheOptimist.nl of door een reactie achter te laten onder het websitebericht. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over natuurlijke genezing gemist? Dat kun je hier terugluisteren. Hierin vertelt Lanke Broeders hoe het luisteren naar gevoel tot genezing kan leiden en welke rol eten daarin speelt. De podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Daarnaast zouden we het ook waarderen als je de podcast deelt met een vriend, of een positieve review achterlaat op Apple Podcasts.

Links:

Het boek Supermens: www.botuitgevers.nl/product/supermens/
Website Peter Joosten: www.peterjoosten.net/

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Onderstroom podcast #16: Upgrade jezelf met biohacking”

  1. Ik vind dit geen echt optimistisch verhaal. Het stemt mij alleen maar heel droef dat mensen met dit soort flauwekul bezig zijn en er ook nog eens geld aan verdienen. Het wordt tijd dat de mens weer eens terug gaat naar de natuur en zijn eigen natuur weer leer kennen in plaats van al dit vervreemdende technologische gedoe. Zo ook 5G. Daarmee gaan we onszelf in de 21e eeuw kapot maken. Ziekten, onvruchtbaarheid.

  2. wat (hierbij) te verstaan, in “gewoon” Nederlands, onder: (laten) “upgraden”, en wat zijn of kunnen de resultaten en gevolgen daarvan, fysiek / psychisch / emotioneel /… ?

  3. Hallo G. van Poppel,

    Luister naar de podcast en je komt erachter. Peter legt naar ons idee mooi en duidelijk uit hoe dit toch wat ingewikkelde onderwerp inelkaar steekt.

    Arie

Geef een reactie