Onderstroom podcast #14: Voel het belang van ritme met muziektherapie

Arie Dekker 7 dec 2020 Gezondheid

Deze aflevering praten wij met muziektherapeut Gea van Straaten. Muziek is doorgedrongen tot ons diepste wezen. Van het cruciale aandeel dat het heeft in onze ontwikkeling tot de belangrijke culturele rol die het speelt. Muziektherapie maakt hiervan gebruik om het psychologische proces te bevorderen. Van Straaten vertelt ons hoe ritme tot doorbraken kan leiden en hoe muziektherapie zich onderscheidt als een serieuze vorm van therapie.

Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Je kunt een mail sturen naar Redactie@TheOptimist.nl met vragen, ideeën of gewoon om te laten weten hoe leuk je ons vindt of een reactie achterlaten onder het websitebericht. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over de EvE Foundation gemist? Dat kan je hier terugluisteren. Hierin vertelt Nancy Tromp over hoe het verlies van een ouder onzekerheid brengt in het leven van een kind en hoe zij met de EvE foundation hierbij helpt. De podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Daarnaast zouden we het ook waarderen als je de podcast deelt met een vriend, of een positieve review achterlaat op Apple Podcasts.

Links:
Website Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie: www.nvvmt.nl

Arie Dekker

Arie Dekker

'De wereld staat in brand en in 2030 lopen we allemaal tot onze knieën in...

Meer over Arie Dekker >

Reacties

Geef een reactie