Twee grote organisaties planten samen 3.600 bomen

The Optimist 2 dec 2019 Natuur & Milieu

Landal Greenparks gaat binnenkort in totaal 3.600 bomen planten. In de omgeving van Biddinghuizen zijn er inmiddels al 550 geplant. Deze bomenplantactie moet ervoor zorgen dat het duurzaamheidsbeleid van Landal onder de aandacht komt.

De boomplantactie is in samenwerking met natuurherstelorganisatie Land Life Company, die wereldwijd al bijna een miljoen bomen heeft geplant, meldt Duurzaam Ondernemen. Dit is de eerste keer dat Land Life Company bomen plant in Nederland. Algemeen directeur van Landal, Dirk Anbeek zegt: ‘Landal GreenParks is hard op weg om haar klimaatdoelstellingen in 2030 te halen.’

Doelstellingen

Het doel van deze bomenplantactie is om CO₂-uitstoot te compenseren en te investeren in een goede natuur. Landal wil volledig klimaatneutraal te werk gaan. Hiervoor zetten ze elk jaar stappen om dichterbij hun klimaatdoelen te komen. Voor alle vakantiegasten moet duurzaamheid een onderdeel van hun verblijf worden bij Landal. Het doel is om hen de natuur te laten beleven en bewustwording van de leefomgeving te creëren.

Het vakantiepark werkt samen met drieduizend collega’s, partners en leveranciers om de doelen zo snel mogelijk te bereiken. Het energieverbruik van de Nederlandse en Duitse vakantieparken is inmiddels honderd procent CO₂-neutraal door lokaal opgewekte wind- en waterkracht. Dit jaar wordt het opwekken van energie uitgebreid met zonnepanelen.

Herstellen natuur

CEO van Land Life Company, Jurriaan Ruys vult aan: ‘Het doel van Land Life Company is om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het herstellen van natuur wereldwijd. Hiervoor zetten we projecten op in onder andere Spanje, de Verenigde Staten en Australië. Met onze Nederlandse wortels is het voor ons heel bijzonder om samen met Landal GreenParks onze eerste boom in Nederlandse grond te planten.’

Lees ook
Nederland krijgt nieuw bosgebied
Lifestylemerk Timberland plant bomen

Bron: Duurzaam Ondernemen
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Twee grote organisaties planten samen 3.600 bomen”

  1. Fijn verhaal! Wel treurig dat er tegelijkertijd, in het kader van ‘minder CO2 uitstoot’, hele bossen en zelfs oerbossen in onder andere Estland worden gekapt om op te stoken in pellet kachels.

  2. Super dat ze in Nederland bomen aanplanten!! Heb het idee dat er alleen maar verdwijnen wat niet echt fraai is, zeker niet in deze tijd. Dus deze boomplantactie is geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met