Timberland start wereldwijde beweging voor aanplanten bomen

The Optimist 21 okt 2019 Natuur & Milieu

Timberland gelooft dat een groenere toekomst een betere toekomst is. Het merk lanceert daarom zijn grootste campagne ooit: NATURE NEEDS HEROES. Het doel is dat mensen zich wereldwijd aansluiten bij de ‘greening movement’. Met de inzet van ‘klimaathelden’ en lokale gemeenschappen wil het merk tegen het eind van 2024 tenminste 50 miljoen bomen hebben geplant.

Klimaathelden zetten zich actief in om ecologische veranderingen door te voeren en groene filosofieën te verspreiden, zowel in lokale gemeenschappen als wereldwijd. Organisaties die dit al doen zijn JustDiggit, Treedom en TreeAid. Laatstgenoemde plantte 16 miljoen bomen sinds 1987.

Urban greening-evenementen

Timberland roept ook consumenten op om in actie te komen en zich in te zetten voor de natuur tijdens georganiseerde urban greening-evenementen. In Amsterdam wordt daartoe een serie workshops en talks georganiseerd bij Mediamedic op 25, 26 en 27 oktober en 1, 2 en 3 november in Amsterdam.

Voor de deelnemers is een programma samengesteld waarin concrete tips en technieken worden aangereikt voor een duurzamere levensstijl. Tijdens de workshops ‘Building Aquaponic Systems’, ‘Fermenting’ en ‘BOTANIKURS 101’ demonstreren experts van Mediamatic hoe men een bijdrage kan leveren aan een ‘groen leven’.

Wereldwijde oplossingen

Het Nederlandse initiatief JustDiggit probeert vergroening te positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering. ‘Verwoestijning is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet, maar met z’n allen kunnen we dit tij keren’, aldus de organisatie.

Wessel Koning van JustDiggit vertelt als een van de sprekers tijdens een urban greening-evenement in Mediamatic over regenwateropvang en waarom (her)vergroening de belangrijkste oplossing is voor klimaatverandering, waaronder het planten van bomen in samenwerking met Timberland.

Vergroenen

Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november wordt de Nederlandse bevolking actief betrokken bij de stedelijke vergroening. Samen met tachtig vrijwilligers en medewerkers van Timberland maken tuinexperts de tuin van Mediamatic winterklaar. Vervolgens rusten zij alle vrijwilligers uit met de benodigde materialen om met vergroenen te beginnen.

Meer informatie over het programma en tickets kun je vinden op eventbrite.com.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie