Too Good To Go gaat thuisbezorgen

The Optimist 5 dec 2022 Samenleving

Too Good To Go zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. In samenwerking met Unilever bezorgt de app nu ook pakketten aan huis, met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex.

Direct van de producent

Via de Too Good To Go-app worden producten aangeboden die anders worden weggegooid, welke gereserveerd en opgehaald kunnen worden bij restaurants, bakkers of supermarkten. De nieuwe functie maakt het mogelijk om een pakket met Unilever-producten te bestellen en thuisbezorgd te krijgen. De inhoud van het pakket is rechtstreeks afkomstig van de producent, waardoor consumenten nu ook al eerder in de voedselketen eten redden van verspilling.

Inhoud pakket

De producten die in het pakket zitten hebben een THT-datum die een week tot een aantal maanden later is dan het moment van aankoop. Het gaat hierbij om producten waarvan de vraag onverwachts of door onvoorziene omstandigheden verandert. Een voorbeeld dat door Too Good to Go en Unilever wordt gegeven is het seizoensproduct erwtensoep, dat in een koude winter beter verkoopt dan in een warme winter.

Oproep voedingsmiddelenbedrijven

De nieuwe pakketten van Too Good To Go bestaan op dit moment alleen uit producten van Unilever, maar dit moet in de toekomst veranderen. Geertje Zeegers, Country Manager Too Good To Go Nederland, zegt hierover: ‘Bij Too Good To Go zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Ik ben erg blij dat we door de samenwerking met Unilever nu producten direct aan consumenten kunnen aanbieden. Kijkend naar de toekomst, zouden we graag een meer gevarieerd pakket aanbieden. We weten dat veel producenten op zoek zijn naar oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. We hopen dan ook dat meer producenten mee gaan doen en hun producten via deze thuisbezorgservice willen aanbieden. Want alleen samen kunnen we voedselverspilling echt tegengaan.’

Meer lezen:
Too Good To Go binnenkort ook in Verenigde Staten
Honger en voedselverspilling getackeld met soepen
Bijen kunnen binnenkort naar de voedselbank

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie