Too Good To Go binnenkort ook in Verenigde Staten

The Optimist 20 jan 2020 Economie

De app Too Good To Go heeft al ruim 28 miljoen maaltijden in dertien Europese landen gered. Recent liet het bedrijf op LinkedIn weten binnenkort uit te breiden naar de Verenigde Staten, zodat ook daar voedselverspilling kan worden tegengegaan.

Het verschil maken

Het initiatief kan juist in de Verenigde Station het verschil maken, vindt oprichter van Too Good To Go in Nederland Joost Rietveld. In de Verenigde Staten belandt maar liefst veertig procent van al het geproduceerde voedsel in de vuilnisbak. Rietveld vindt dit zonde en daarom breidt het platform uit naar Amerika.

Hoe werkt het?

Door middel van de app kunnen ondernemers een zogenoemde ‘magic box’ aanbieden aan geregistreerde gebruikers van Too Good To Go. De box is gevuld met producten die bijna over hun houdbaarheidsdatum heen zijn. Deze worden verkocht voor een lage prijs, en zo wordt voedselverspilling tegengegaan.

Doel

Too Good To Go wordt halverwege dit jaar gelanceerd in New York en Boston. Het bedrijf droomt van een wereld zonder voedselverspilling, zegt Sharonne van Diemen, PR Specialist bij Too Good To Go, tegen radiozender Sublime. ‘Als we dat doel snel willen bereiken, dan moeten we ook snel gaan.’ Daarom wordt het bedrijf daar snel opgezet. Zij twijfelt er niet aan dat Too Good To Go een succes wordt in de Verenigde Staten. ‘We hebben daar vrijwel geen concurrentie. Daarnaast zijn wij nu de grootste app tegen voedselverspilling in Europa. Die titel kunnen we in de Verenigde Staten natuurlijk goed gebruiken,’ vertelt Van Diemen.

De app werkt momenteel samen in Europa met een aantal partijen en deze zullen ook nu Too Good To Go steunen. Koffieketens Starbucks en Tim Hortons zijn enthousiast en het ziet ernaar uit dat ze zich ook in de Verenigde Staten zullen aansluiten. Too Good To Go is momenteel druk bezig met het opbouwen van een Amerikaans team om nog meer ondernemers enthousiast te maken.

Lees ook:
Met flinke korting eten kopen via voedselverspilling apps
HEMA zet zich in tegen voedselverspilling
Keuze: zes apps die de wereld verbeteren

Bron: Sublime
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie