Tips voor heerlijk warme voeten

The Optimist 8 feb 2021 Gezondheid

Met dit weer blijken je dunne All Stars sneakers toch niet zo windproef als je had gedacht. Deze winter heeft een guur staartje en daarom geven wij drie tips waar je voeten warm van worden.

Een goede lichaamshouding

Om een knus gevoel te krijgen denk je misschien dat benen en armen over elkaar slaan helpt. Dit is niet het geval. Bij deze, en de andere tips, speelt een fysiek aspect de hoofdrol: het stimuleren van een goede bloedsomloop. Door je benen over elkaar te slaan knel je je bloedvaten af. Dit leidt niet alleen tot koude benen, maar al helemaal tot koude voeten.

Een opwarmende massage

Een andere manier om het bloed weer goed te laten vloeien is een lekkere voetmassage. Zo kun je bijvoorbeeld van de tenen naar je enkels kneden om alles weer heerlijk op te warmen. En dat met het motto ‘hoe steviger, hoe beter’. Na al tien minuten zul je merken dat je voeten weer heerlijk zijn ontdooid.

Warm op van binnen

Last but not least, ook eten kan een groot verschil maken voor een warmer lichaam, voeten inbegrepen. Het eten van gerechten met pepers kan bijvoorbeeld wonderen doen. Dit omdat deze groente een stofje bevat dat de bloedsomloop stimuleert. Ook als pittig eten je minder ligt, zijn er genoeg alternatieve opwarmers. Zo kun je bijvoorbeeld van een goede kop gemberthee ook behoorlijk opwarmen.

Ook een winterdepressie kan dit weer een naar staartje geven. Kijk daarom eens naar de Daily Vier remedies tegen een winterdepressie om ook op psychisch vlak lekker op te warmen.

Bron: Goednieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Tips voor heerlijk warme voeten”

Geef een reactie