Stel Arita Baaijens aanstaande donderdag een vraag

The Optimist 17 okt 2017 Samenleving

Arita Baaijens prikkelt, daagt uit en stuurt uw geest op avontuur. De woestijn leerde haar om angst als een positieve kracht in te zetten. Siberië bracht haar wereldbeeld aan het wankelen en daagde uit tot het zetten van een radicale denkstap. Exclusief voor The Optimist is zij te gast in een webinar op donderdagavond 19 oktober om 20:00u. Een mooie gelegenheid om te vragen wat je altijd al wilde weten over het ervaren van de oneindig stille wildernis.

In het september/oktober nummer van The Optimist interviewden wij wereldreizigster en wildernisdeskundige Arita Baaijens. Zij groeide op in Ede, studeerde biologie in Amsterdam. Na zeven jaar werken gaf ze haar baan als milieubioloog op om een onzeker avontuur in de Egyptische woestijn aan te gaan. Ze kocht kamelen en leerde in de woestijn te overleven. Als enige Westerse vrouw bereisde ze in haar eentje en met kamelen de Sahara. De zelfgezochte eenzaamheid veranderde haar kijken op het leven. Ze zegt: ‘In het kale landschap van zand en rotsen valt de mens terug op het pure bestaan. Als de tijd niet kan worden opgevuld met economische en culturele activiteiten komt een mens vanzelf tot reflectie. De confrontatie met de leegte kan beangstigend zijn, maar eenzaamheid maakt ook krachtig.’

Paradijs in de polder

Het interview krijgt een vervolg in de vorm van een webinar, waarbij je vooraf ook vragen kunt stellen, die wij vervolgens aan haar zullen voorleggen. Via je computer of tablet kun je dan aanstaande donderdag ‘live’ haar antwoorden horen en zien.

Momenteel is Baaijens bezig met het project ‘Paradijs in de polder’, waarbij ze relatief dicht bij huis op zoek gaat naar antwoorden op vragen als: hoe liggen de verhoudingen tussen mens en natuur in ons strak ingerichte polderland? Wij kennen de natuur geen rechten of ziel toe, je mag er gewoon mee doen wat je wilt. Maar waarom eigenlijk? Zou de natuur niet gelijkwaardig of zelfs boven de mens moeten staan?

Stel een vraag!

Heb je één of meerdere vragen voor Arita Baaijens: stuur deze dan voor aanstaande donderdag naar redactie@theoptimist.nl, dan gaan wij kijken of we ze aan haar kunnen voorleggen.

Je kunt je nu aanmelden voor het webinar via deze link. Ben je al abonnee? Dan kun je het webinar gratis bekijken. Ben je (nog) geen abonnee, dan kun je via de webshop op onze website een eenmalige toegang tot het webinar aanschaffen voor € 10,00: klik dan hier.

Ook in de Daily van vandaag:
De zin en onzin van vitamine D
5 manieren om duurzamer te leven

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.