Reinig de lucht binnenshuis

The Optimist 17 aug 2020 Gezondheid

De uitstoot van fossiele brandstoffen in combinatie met zomerhitte en de matige wind in ons land zorgt voor steeds meer smog in de grote steden. Deze vervuilde lucht kan het huis binnenkomen en dat is niet gezond. Maar de luchtkwaliteit van buiten is niet het enige dat bepalend is voor het binnenklimaat. Met de volgende tips houd je de lucht in huis gezond.

Kaarsen

’s Avonds kaarsen aansteken in huis maakt de kamer knus en gezellig. De meeste kaarsen zijn echter gemaakt van petroleum en laten chemische stoffen zoals benzeen en roet vrij in de lucht. Steek daarom eens een kaars aan die is gemaakt van bijenwas. Bijenwas neutraliseert giftige verbindingen en brandt met weinig tot geen rook.

Koken

Koken kan ook een bron zijn van luchtverontreiniging binnenshuis. Uit onderzoek van de Berkeley University in de Amerikaanse staat Californië blijkt dat het gasfornuis gevaarlijke hoeveelheden stikstofdioxide uitstoot. Afzuigkappen werken de meeste gevaarlijke stoffen weg, maar ook het raam openzetten tijdens het koken draagt daar extra aan bij.

Er zijn veel andere dingen die de lucht in huis schoonhouden, zoals zoutlampen en je schoenen uitdoen bij de deur. Ook kamerplanten zijn natuurlijke luchtfilters, en hebben vaak nog meer voordelen. Hierover kun je meer lezen in de volgende artikelen:

Vijf planten tegen muggen
Beter slapen? Zet deze planten in je slaapkamer
Een bloemenconcerto voor huisplanten

Bron: Optimistdaily.com
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Reinig de lucht binnenshuis”

  1. Aroma therapie, werkt ook ontsmettend, tea tree oil. Bijenwas kaarsen die medaille heeft 2 kanten, moeten we nú juist extra lief én verstandig verantwoord omgaan met de bijtjes.

Geef een reactie