Pionieren met voedsel in de nieuwe The Optimist

The Optimist 22 okt 2020 Samenleving

Vlees uit een petrischaaltje, kaas van een ijzeren koe en de smaak van oude granen in nieuw brood. In de nieuwste editie van The Optimist wordt gepionierd met voedsel door boeren, wetenschappers en mensen die voeding weten te combineren met innovatie en creativiteit.

Voedselpioniers die aan het woord komen in de 195e editie van The Optimist zijn onder meer Vegan Cowboys Jaap Korteweg en Niko Koffeman. Samen richtten ze De Vegetarische Slager op, verkochten het aan Unilever en bundelden onlangs opnieuw hun krachten. Nu ze de markt hebben voorzien van een breed scala vleesvervangers, proberen ze hun lasso nu te werpen om de zuivelindustrie, en dan voornamelijk kaas. En met een up-and-running laboratorium pakken ze het meteen goed aan. Eten we binnenkort een stukje plantaardige kaas dat niet van echt te onderscheiden is? Ook lees je onder andere over de eieren van Kipster, de ingrediënten van nieuw brood, het kweekvlees van Willem van Eelen en vette voeding voor een gezond brein.

Energie en meer

De zakenrubriek van The Optimist staat in het teken van energie. Energiecommissaris Ruud Koornstra rekent af met cynici en doemdenkers: een duurzame energietransitie is wél mogelijk. Hij onthult waarom de transitie zo stroef lijkt te gaan. Ook het bedrijf Heliatek richt zich op een duurzame toekomst en ziet nog veel potentie in zonne-energie.

Verder in het blad: inspirerende initiatieven uit de onderstroom, de winnende beelden van The Optimist Jubileum Fotowedstrijd, spraakmakende interviews, bijzondere reportages en verhalen van onze columnisten, waarbij deze keer een bijdrage van dr. Gerrie Strik, rector aan De Vrije Hogeschool te Zeist. Zij vertelt over ‘dwarslopers’.

Je leest het nu!

De nieuwe The Optimist ligt vanaf nu in de winkel of koop je in de webshop. Liever abonnee worden? Dat kan hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie