Kip kan de wereld voeden

Laura Boeters 195 november / december 2020 Economie
Hoewel Ruud Zanders, directeur van legkippenboerderij Kipster, van mening is dat we moeten minderen met het eten van dierlijk eiwit, kan de legkip volgens hem een belangrijke rol spelen in een efficiënt voedselsysteem.  Bestempeld met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk, pronken de eieren van Kipster in de schappen van supermarktketen Lidl. De witte eitjes, per vijf verpakt in een opvallend lichtblauw doosje, zijn goed voor dier, mens en milieu. Zo krijgt de kip van Kipster alle ruimte: over een oppervlakte waar normaalgesproken honderdduizend kippen kunnen worden gehouden, scharrelen er 24 duizend rond. Rondom de boerderijen wordt alle fijnstof afgevangen en mede door een speciale manier van voeren zijn de eitjes klimaatneutraal. Daarbij laat Kipster De Dierenbescherming met alles meekijken om het zo goed mogelijk te doen voor de kakelende beestjes. Als de legkippen na 85 weken op transport naar de slacht gaan, worden ze met de hulp van organisatie Eyes on animals op een waardige manier – één voor één en nooit op de kop – in een krat gezet en afgevoerd.  Maar hebben we de kip en het ei nog wel nodig in ons voedselsysteem? Voordat Kipster op poten werd gezet, vroeg medeoprichter en directeur Ruud Zanders zich

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Log in Word Abonnee
Laura Boeters

Laura Boeters

Laura maakt sinds 2017 deel uit van het redactieteam van The Optimist. Ze is altijd...

Meer over Laura Boeters >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met