Recept voor gezonde hersenen

The Optimist 195 november / december 2020 Gezondheid
Voor een goed werkend brein is gezonde voeding cruciaal. Orthomoleculair therapeut Rineke Dijkinga pioniert op dit gebied en legt uit wat er in onze hoofden gebeurt als we kiezen voor gebalanceerd eten van goede bodem. En ze geeft ons nog een ‘koekje van eigen deeg’ op de koop toe. DOOR: RINEKE DIJKINGA Mijn man klust wat af. Elke dag is er wel iets wat gerepareerd, verbouwd, onderhouden of vernieuwd moet worden. Zijn motto is: ‘Wat je dagelijks gebruikt, moet van de beste kwaliteit zijn’, dus heeft hij het beste gereedschap dat er is. Het artikel van boer Arnold (p.38) en het artikel ‘Oude granen, nieuw brood’ (p.30) stemmen mij, als orthomoleculair therapeut, wat dat betreft gelukkig. Want wat mijn man zegt over zijn gereedschap, geldt ook voor ons lijf en brein. Wat moet daar continu veel vernieuwd, gerepareerd en onderhouden worden. Ook daarvoor is het beste ‘gereedschap’ nodig: vitaal, divers en volwaardig voedsel, dat zo min mogelijk bewerkt is. Topkwaliteit voedsel komt van een gezonde bodem en wordt op een gezonde manier verwerkt voordat het op ons bord belandt. Na het opeten, wordt het minutieus verwerkt in onze spijsvertering. Vanuit onze darmen worden de bruikbare voedingsstoffen opgenomen en omgezet in

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Log in Word Abonnee
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met