Opvallende sprekers bij Planet Act van TEDxAmsterdam

The Optimist 28 okt 2019 Samenleving

Het nieuws over het klimaat, duurzaamheid en andere maatschappelijke onderwerpen, zoals zorg en onderwijs vliegen om de oren. Tegelijkertijd volgen de klimaatmarsen en demonstraties van jongeren, boeren en anderen, elkaar in hoog tempo op. Ze willen ons laten zien, dat de tijd van oeverloos discussiëren voorbij is en we meer moeten geloven in actie. Of zoals TEDxAmsterdam het zegt: ‘Talk less, act more.’

Met het thema Planet Act zet TEDxAmsterdam op vrijdag 8 november 2019 een beweging in gang, waarmee daadwerkelijk het verschil kan worden gemaakt, schreven we vorige week. TEDxAmsterdam verzamelde voor deze dag toonaangevende sprekers, moderators en initiatieven uit binnen- en buitenland. De gasten tonen tijdens de TED-talk wat het inhoudt om woorden om te zetten in daden.

Line-up sprekers

Een van de opvallendste sprekers van TEDxAmsterdam 2019 is Stephanie Kelton, professor in Economics & Public Policy aan de Stone Brook University en economisch adviseur van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders. Kelton is een wereldwijde autoriteit en evangelist van de Modern Monetary Theory. Die theorie stelt (deels) dat overheden simpelweg meer geld moeten drukken, om zoiets essentieels als het klimaatbeleid te kunnen financieren.

Een andere bijzondere spreker is Carola Rackete. Zij werd wereldnieuws als kapitein van het omstreden reddingsschip Sea-Watch 3. Rackete werd gearresteerd toen ze in juni 2019 met 42 migranten aan boord aanmeerde in de haven van Lampedusa.

Andere namen uit de line-up zijn onder meer Jan van de Venis van JustLaw, weduwe Femke van der Laan en journalist Bette Dam. Van de Venis vertelt waarom de Waddenzee rechten heeft en waarom die in de Grondwet horen te staan, Van der Laan breekt een lans voor het uiten van verdriet en de correspondente deelt haar ervaringen over de war on terror en hoe zij de schuilplek van Mullah Omar ontdekte.

Laat je inspireren en kom in actie. Speciaal voor lezers van The Optimist biedt TEDxAmsterdam Planet Act 10 procent korting. Koop nu hier je ticket.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Opvallende sprekers bij Planet Act van TEDxAmsterdam”

  1. Het enige wat belangrijk is, is het terugdringen van de wereldbevolking.

Geef een reactie