Oproep: wat is jouw idee voor fijn oud worden?

The Optimist 18 mrt 2020 Gezondheid

We worden steeds ouder, ondanks de coronacrisis. En als we kijken naar wetenschappelijk onderzoek is de kans groot dat jij als optimist zelfs nog net wat ouder wordt. Naar schatting zijn in 2060 bijna vijf miljoen Nederlanders ouder dan 65 jaar. En ouder worden, dat doen we het liefst op een prettige manier. Weet jij hoe we er in Nederland voor kunnen zorgen dat we met z’n allen op een fijne manier oud worden?

Om het laatste deel van ons leven zo betekenisvol mogelijk door te kunnen brengen, in goede gezondheid en met de regie in eigen handen, startte stichting Kennisland het project Leven Lang Leven. Deze stichting onderzoekt en ontwerpt maatschappelijke vooruitgang. En daar kun jij actief aan bijdragen.

Ideeën testen

Met het project start Kennisland een grote zoektocht naar radicaal nieuwe ideeën om prettig ouder te worden én te zijn. Het gaat om anders denken en doen binnen de verpleegzorg. Leven Lang Leven moet een positieve beweging rondom ouder worden op gang brengen, vanuit het idee dat ook de laatste tijd van ons leven waardevol is. Hierbij wordt uitgegaan van de kracht van de ouderen zelf, van de zorgprofessional, de mantelzorger, van iedereen die een bijdrage wil leveren aan een van de belangrijke maatschappelijk uitdagingen van deze tijd.

Kennisland Leven Lang Leven
Kennisland Leven Lang Leven

 
 

Deel jouw idee

Een greep uit de ideeën die al zijn binnengestroomd bij Kennisland: een virtual reality bezoek brengen aan een museum, een studentenhuis voor oud en jong en een YouTube-kanaal met beweegtips. Mag jouw idee niet ontbreken in dit rijtje? Tot 20 maart 2020 kun jij jouw idee delen op Kennisland. Met jouw inzending maak je kans op professionele begeleiding en ontwikkelbudget om jouw idee daadwerkelijk te realiseren.

Jouw idee inzenden doe je hier. Meer informatie over het project vind je hier.

Ook interessant:
Bewezen: optimisten leven langer
Zo word je gracieus ouder
Word ouder door op de kleinkinderen te passen

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie