Op deze manier krijgt ieder kind een pakje van de Sint

The Optimist 5 dec 2017 Samenleving

Hij is al een tijdje in het land, maar vandaag is de dag dat de verjaardag van Sinterklaas echt wordt gevierd. Deze dag wordt er vaak groots uitgepakt. Zakken vol cadeautjes komen tevoorschijn. Maar zo’n goed gevulde zak is niet altijd even vanzelfsprekend. Stichting Welzijn oud en jong zamelde daarom ook dit jaar weer speelgoed in.

De landelijke intocht van Sinterklaas vond dit jaar op zaterdag 18 november plaats. Toen kwam de Sint het land in gevaren met zijn witte schimmelen pieten. De dagen gingen voorbij, ’s avonds werd er tijdens het gezongen voor de goedheiligman en schoentjes werden gevuld. Een periode waar kinderen vol spanning wachten op wat zij dit jaar voor pakjes krijgen. Of zijn ze misschien niet lief geweest en moeten ze in de zak mee naar Spanje?

Speelgoed inzamelen

Niet iedereen kan het zich permitteren om een leuk pakje voor zijn of haar kind te kopen. Stichting Welzijn oud en jong (Woej) zette zich daarom voor de vierde keer op rij in om speelgoed in te zamelen voor kinderen van gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven om een pakje te kopen. Zakken werden gevuld met mooie pakjes. Deze pakjes zijn met veel liefde geselecteerd door de vrijwilligers, die zo goed mogelijk proberen om de verlanglijstjes van de kinderen te volgen. Door de gulle donaties lukt dit behoorlijk goed en kunnen ze veel gezinnen blij maken.

Een onvergetelijke Sinterklaas

Vrijdag 1 december was het zo ver en werden de goedgevulde zakken uitgereikt aan maar liefst 186 gezinnen. Wethouder Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg hielp deze dag een handje mee. ‘Het is mooi om te zien hoe blij de gezinnen hiermee zijn. Zonder deze actie is het lastig of zelfs onmogelijk om Sinterklaas te vieren. Ik help dan graag even mee om de kinderen een onvergetelijke Sinterklaas te bezorgen.’

sinterklaas

Foto gemaakt door: Michel Groen

Ook in de Daily van vandaag:
Apple kan haar leven beteren!
5 redenen waarom je op vakantie moet gaan, en snel een beetje!

Bron: Woej
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie