Neem deze voedingsmiddelen en verminder stress en angst

The Optimist 9 feb 2018 Gezondheid

Wanneer je gestrest of angstig bent, kies je sneller voor comfort food. Hierdoor kun je in een negatieve spiraal belanden. Deze voedingsmiddelen hebben het tegengestelde effect.

Een pak koekjes of een zak chips is erg verleidelijk wanneer je niet lekker in je vel zit. Echter, dit vette en koolhydraatrijke eten zorgt er niet voor dat je je beter gaat voelen. Misschien voor eventjes, maar al snel na dit moment voel je je weer minder goed en kan het gevoel juist erger zijn. Kies daarom eens voor deze vijf producten.

Kies voor groen

De groene bladgroente spinazie zit vol belangrijke voedingsstoffen, waaronder magnesium. Dit mineraal is belangrijk voor tal van verschillende reacties die in het lichaam plaatsvinden. Bij een tekort aan magnesium kun je sneller stress- en angstklachten ervaren. Kies daarom eens voor spinazie. Spinazie kun je prima door een smoothie verwerken. Maak bijvoorbeeld eens een groene smoothie met 150 gram verse spinazie, een banaan, een eetlepel lijnzaad en wat sojayoghurt.

Eet een banaan

Bananen kunnen ook helpen bij angst- en spanningsklachten. In banaan zit namelijk de stof tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur welke je alleen via voeding of supplementen binnen kunt krijgen. Het lichaam zet tryptofaan om in de stof 5-HTP, die nodig is voor de aanmaak van melatonine en serotonine. Door deze stofjes slaap je beter en zit je lekkerder in je vel.

Neem een handje noten

Naast dat ongezouten en ongebrande noten heel gezond zijn, helpen de voedingsstoffen die in noten zitten ook bij stress- en angstklachten. Zo zitten gezonde noten, zoals walnoten, pistachenoten en cashewnoten vol gezonde vetten, ijzer, vitamine E en vitamines uit het B-complex. Van vitamines uit het B-complex is bekend dat zij kunnen helpen bij stress- en angstklachten.

Ga voor puur

In chocolade zit fenylethylalanine. Deze stof zorgt er voor dat je hersenen een stofje aanmaken waardoor je een geluksgevoel ervaart en lekkerder in je vel zit. Kies met name voor de pure variant.

Drink kamillethee

Al eeuwen wordt kamille als natuurlijk genezingsproduct gebruikt. Zo helpen de bloemetjes bij hoofdpijn en buikpijn, maar ook bij keelpijn en oorontsteking. Kamille heeft ook een rustgevend effect. Drink daarom bijvoorbeeld voor het slapen eens een kopje kamillethee. Je voelt je rustiger en zal daarnaast ook beter slapen.

Lees ook in de Daily:
Deze 88-jarige vrouw inspireert anderen op een hele bijzondere manier
Huur jij voortaan jouw meubels bij IKEA?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie