Deze 88-jarige vrouw inspireert anderen op een hele bijzondere manier

The Optimist 9 feb 2018 Samenleving

Sommigen dromen er al op heel jonge leeftijd van: balletdanser worden. En die droom hoeft nooit te stoppen, want ook op oudere leeftijd kun je nog prima ballerina zijn, dat bewijs levert de 88-jarige Sheila Rozann, een inspiratie voor velen.

Ballet, dat is de grote passie van de Amerikaanse Sheila Rozann. Het begon toen ze nog jong was en inmiddels geeft ze al meer dan 60 jaar balletles.

Lessen over het leven

Tijdens haar balletlessen behandelt ze iedereen gelijk. De jonge leerlingen krijgen les zoals dansers les horen te krijgen die een carrière als eerste solist hebben. Volgens Rozann worden kinderen op deze manier goede dansers. Maar er is meer. De kinderen krijgen namelijk ook lessen over het leven van hun balletlerares: iemand met veel levenservaring, die inspirerend is en nog steeds straalt.

Kracht en levenslust

Ondanks, of misschien wel juist vanwege haar mooie leeftijd, straalt de 88-jarige Sheila Rozann nog steeds. Ze is een bron van inspiratie voor zowel jong als oud. Sheila laat zien dat je niet per se jong hoeft te zijn om een zinvol leven te hebben, ook op latere leeftijd kan dit nog prima. ‘Je denkt dat ik een balletlerares ben, maar ik geef eigenlijk les in de kunst van het leven’, aldus Sheila Rozann.

Positieve levensinstelling

Sheila is vol levenslust en door haar positieve levensinstelling beleeft ze zelf ook heel veel plezier aan het begeleiden van kinderen. Ze leert de leerlingen dat ze trots op zichzelf mogen zijn en geeft ze zelfvertrouwen. Ook zorgen de lessen dat de leerlingen discipline krijgen en motivatie hebben om dat wat ze doen ook daadwerkelijk met passie te doen. Deze instelling heeft een positief effect op school. Zo hebben de kinderen uit haar dansles minder moeite met opletten tijdens de les en met het maken van hun huiswerk. In de kijk op het leven is ballet de leidraad, maar daarnaast is Sheila Rozann heel verfrissend en inspirerend.

Wie inspireert jou en waarom?

Lees ook in de Daily:
Huur jij voortaan jouw meubels bij IKEA?
Neem deze voedingsmiddelen en verminder stress en angst

Bron: Paradijsvogels Magazine
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie